Kreminiai desertai yra vieni lengviausių ir lengviausių. Juos mėgsta prancūzų, italų ir rusų konditeriai. Kas pirmieji sukūrė subtilų kremą
? Kremo istorija siekia antikos laikus. Tuomet žmonės odai gydyti ir prižiūrėti naudojo tirštus sėklų ir žolelių nuovirus, sumaišytus su medumi. Tačiau tokių kremų nebuvo galima valgyti. Viduramžiais žmonės sugalvojo valgomą kremą. Konditerinis kremas nuo kitų rūšių kremų skiriasi saldumu ir riebumu. Jis naudojamas tortams, pyragaičiams ir kitiems desertams puošti ir įdarams gaminti.
Šiandien yra daugybė įvairių konditerinių kremų, kurie gaminami naudojant šiuolaikines technologijas ir sudedamąsias dalis.
kaip paruošti oro kremo desertą
Ingredientai: 1:
- Sudedamosios dalys: Bananas – 3 vnt;
- Sviestas – 2 šaukštai;
- Citrinų sultys – 1 valgomasis šaukštas;
- ciberžolė – 1/3 šaukštelio;
- Kiaušinių tryniai – 2 vnt;
- Kukurūzų krakmolas – 25 g;
- Pienas – 200 ml;
- Atšaldyta grietinėlė 33-38 % – 250 ml.
Bananų deserto paruošimas:
Supjaustykite bananus mažais apskritimais, puode ištirpinkite sviestą. Sudėkite bananus į puodą, sumaišykite su sviestu ir supilkite citrinos sultis
. Į bananų masę supilkite ciberžolę ir sutrinkite ją mikseriu iki masės. Į mišinį supilkite kiaušinių trynius, suberkite kukurūzų krakmolą, supilkite pieną ir išmaišykite.
Nuolat
maišydami
virkite, kol mišinys užvirs. Nuimkite kremo pagrindą nuo ugnies, uždenkite celofanu
. Atskirai išplakite grietinėlę, kol sutirštės
.
Atvėsusį kreminį pagrindą taip pat
suplakite
ir palaipsniui įmaišykite į grietinėlę
. Išplakite grietinėlę su kreminiu pagrindu iki vientisos masės ir supilkite į konditerinį maišelį su antgaliu. Kremą išpilstykite į gražius dubenėlius.
Gausite gražų bananų kremo desertą. Jį galima pagal pageidavimą papuošti šokoladu, karamele.
Kaip paruošti braškių desertą
Ingredientai: 1:
- Braškių – 200 g;
- Kiaušinio trynys – vnt;
- Cukrus – 80 g;
- kukurūzų krakmolas – 25 g;
- Atšaldyta grietinėlė 33 % – 200 ml.
Braškių deserto paruošimas:
Braškių masę sudėkite į puodą ir plakite panardinamuoju trintuvu, kol jos taps tyre. Į braškių tyrę supilkite kiaušinio trynį, cukrų ir kukurūzų krakmolą ir išmaišykite
. Nuolat maišydami virkite mišinį ant vidutinės ugnies, kol sutirštės. Perkelkite kremo pagrindą į atskirą dubenėlį ir atvėsinkite po celofanu.
Išplakite grietinėlę ir tada kremo pagrindą, kol sutirštės
.
Sudėkite kreminį pagrindą į grietinėlę ir suplakite. Šaukštu supilkite kremą į konditerinį maišelį ir pripildykite juo dubenėlius.
Desertą galite papuošti uogomis ir vaisiais. Gausite neįprastą grietinėlės desertą su braškėmis.