Kotletai visada buvo svarbi vakarienės dalis. Tai sultinga malta mėsa, sumalta su prieskoniais, svogūnais ir duona. Šiuolaikiniai kotletai labai skiriasi nuo pirminio šaltinio, t. y. prancūziškų kotletų
. Dabar kotletai yra kapota mėsa, malta mėsa, o anksčiau tai buvo šonkaulis su kaulu. Iš tikrųjų kotletai išvertus iš prancūzų kalbos reiškia šonkaulį
. Yra daugybė skirtingų kotletų rūšių. Kai kurie jų neprideda papildomų komponentų, kai kurie dėl duonos ir svogūnų būna sultingi ir sultingi. Papasakosime, kaip paruošti kreminius kotletus.
Kotletų ingredientai:
- Vištienos filė – 600 g;
- kietasis sūris – 100 g;
- sviestas – 60 g;
- svogūnas – vnt;
- česnako – 3 skiltelės;
- džiūvėsėliai – valgomasis šaukštas;
- druskos – ½ šaukštelio.
Kotletų paruošimas:
Vištienos filė kartu su česnaku ir svogūnu susmulkinkite mėsmale, išmaišykite. Sūrį sutarkuokite smulkia tarka ir kartu su minkštu sviestu sudėkite į maltą mėsą, išmaišykite.

Mėsytę pasūdykite ir pagardinkite pipirais, dar kartą išmaišykite iki vientisos masės. Į maltą mėsą suberkite džiūvėsėlius, gerai išminkykite rankomis
. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų, drėgnomis rankomis suformuokite kotletus.

Kepkite kotletus keptuvėje, kol taps auksinės spalvos.

Gauname minkštus kreminius kotletus. Kaip garnyras puikiai tinka bulvių košė.

Sveiki, aš esu Marija Kaktunova – receptų kūrėja, mėgstanti atrasti naujus skonius ir dalintis jais su kitais. Man maisto gaminimas yra ne tik kasdienybė, bet ir kūryba, leidžianti jungti tradicijas su naujais atradimais.
Savo receptus publikuoju tinklalapyje skonioguru.lt, kur dalinuosi idėjomis tiems, kurie ieško įkvėpimo virtuvėje – nuo paprastų kasdienių patiekalų iki ypatingoms progoms skirtų gardumynų. Man svarbu, kad mano receptai būtų aiškūs, praktiški ir kiekvienam pasiekiami, bet kartu suteiktų galimybę atrasti kažką naujo.

