Krabų salotų kilmės istorija neturi vienareikšmės versijos. Pasak vienos iš jų, krabų salotos atsirado XX a. pradžioje JAV, kur tapo populiariu patiekalu vakarėliuose.
Tuo metu į jos sudėtį įėjo krabai, o ne krabų lazdelės. SSRS krabų salotos tapo žinomos XX a. septintajame dešimtmetyje ir iš karto pelnė žmonių dėmesį.
Tačiau tuo metu buvo sunku gauti krabų, todėl į salotų sudėtį pradėta dėti krabų mėsos imitacijos – vadinamųjų krabų lazdelių. Nuo to laiko salotų sudėtis nedaug pasikeitė. Jos ruošiamos paprastai, yra subtilaus skonio ir gali būti patiekiamos tiek kasdieniam, tiek šventiniam stalui.
Krabų salotų ingredientai:
- Krabų lazdelės – 500 g;
- konservuotų kukurūzų – 200 g;
- agurkai – 100 g;
- virtos morkos – 100 g;
- virti kiaušiniai – 4 vnt;
- juodųjų pipirų – ½ šaukštelio;
- druskos – šaukštelis;
- majonezo – 2 valg.
Krabų salotų paruošimas:
Krabų lazdeles supjaustykite nedideliais kubeliais ir sumaišykite su konservuotais kukurūzais. Agurkus supjaustykite nedideliais kvadratėliais, prieš tai išvalytus nuo vidinės vandeningos šerdies.
Smulkiai
supjaustykite
virtas morkas ir kartu su agurkais sudėkite į salotas
.
Kiaušinius
nulupkite
, supjaustykite mažais kubeliais ir taip pat sudėkite į salotas.
Salotas papipirinkite, pasūdykite, užpilkite majonezu ir gerai išmaišykite
.

Gauname klasikines krabų salotas.

Tai vienas iš labiausiai laiminčių salotų variantų šventiniam stalui.

Sveiki, aš esu Marija Kaktunova – receptų kūrėja, mėgstanti atrasti naujus skonius ir dalintis jais su kitais. Man maisto gaminimas yra ne tik kasdienybė, bet ir kūryba, leidžianti jungti tradicijas su naujais atradimais.
Savo receptus publikuoju tinklalapyje skonioguru.lt, kur dalinuosi idėjomis tiems, kurie ieško įkvėpimo virtuvėje – nuo paprastų kasdienių patiekalų iki ypatingoms progoms skirtų gardumynų. Man svarbu, kad mano receptai būtų aiškūs, praktiški ir kiekvienam pasiekiami, bet kartu suteiktų galimybę atrasti kažką naujo.

