Krabų salotos „Classic”. Kaip tinkamai ir skaniai jas paruošti: paprastas receptas

Krabų salotų kilmės istorija neturi vienareikšmės versijos. Pasak vienos iš jų, krabų salotos atsirado XX a. pradžioje JAV, kur tapo populiariu patiekalu vakarėliuose.
Tuo metu į jos sudėtį įėjo krabai, o ne krabų lazdelės. SSRS krabų salotos tapo žinomos XX a. septintajame dešimtmetyje ir iš karto pelnė žmonių dėmesį.

Tačiau tuo metu buvo sunku gauti krabų, todėl į salotų sudėtį pradėta dėti krabų mėsos imitacijos – vadinamųjų krabų lazdelių. Nuo to laiko salotų sudėtis nedaug pasikeitė. Jos ruošiamos paprastai, yra subtilaus skonio ir gali būti patiekiamos tiek kasdieniam, tiek šventiniam stalui.

Krabų salotų ingredientai:

  • Krabų lazdelės – 500 g;
  • konservuotų kukurūzų – 200 g;
  • agurkai – 100 g;
  • virtos morkos – 100 g;
  • virti kiaušiniai – 4 vnt;
  • juodųjų pipirų – ½ šaukštelio;
  • druskos – šaukštelis;
  • majonezo – 2 valg.

Krabų salotų paruošimas:

Krabų lazdeles supjaustykite nedideliais kubeliais ir sumaišykite su konservuotais kukurūzais. Agurkus supjaustykite nedideliais kvadratėliais, prieš tai išvalytus nuo vidinės vandeningos šerdies.

Smulkiai

supjaustykite

virtas morkas ir kartu su agurkais sudėkite į salotas

.

Kiaušinius

nulupkite

, supjaustykite mažais kubeliais ir taip pat sudėkite į salotas.

Salotas papipirinkite, pasūdykite, užpilkite majonezu ir gerai išmaišykite

.

Крабовый салат "Классический". Как приготовить его правильно и вкусно: простой рецепт

Gauname klasikines krabų salotas.

Крабовый салат "Классический". Как приготовить его правильно и вкусно: простой рецепт

Tai vienas iš labiausiai laiminčių salotų variantų šventiniam stalui.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *