Iš paprastų ingredientų kartais sukuriami nuostabūs patiekalai. Pavyzdžiui, paprastus kopūstus galima paversti maistingais pusryčiais. Šis receptas ne tik skanus, bet ir lengvai paruošiamas. Jums nereikės ilgai troškinti kopūstų giliame puode
. Šiandien papasakosime, kaip galima greitai paruošti kopūstus, nes mums nereikia sudėtingų receptų, kad sukurtume ką nors skanaus ir maistingo.
Ingredientai: 1:
- kopūstai – 250 g;
- kiaušiniai – 3 vnt;
- 10 % grietinėlės – 2 valg. š. l;
- sūris – 100 g;
- druskos – žiupsnelis;
- dešrelės – 2 vnt;
- sviesto – 30 g;
- žolelės.
Paruošimas:
Pradėkime nuo ingredientų paruošimo. Smulkiai supjaustykite kopūstus. Perkelkite į gilų indą ir užpilkite verdančiu vandeniu.
3 vištų kiaušinius sudaužykite į lėkštę, įberkite druskos ir du šaukštus grietinėlės. Išmaišykite iki vientisos masės plakikliu
. 100 g sūrio sutarkuokite smulkia tarka. Dešreles supjaustykite apskritimais.
Keptuvėje ištirpinkite sviestą, sudėkite kopūstus ir nuolat maišydami pakepinkite. Supilkite kiaušinių ir grietinėlės mišinį ir ant viršaus užbarstykite sūrio.

Kurį laiką virkite uždengę dangtį. Sudėkite griežinėliais supjaustytas dešreles ir apibarstykite likusiu sūriu, papuoškite žolelėmis.

Patiekalas paruoštas!

Dabar kopūstus galite valgyti kasdien!

Sveiki, aš esu Marija Kaktunova – receptų kūrėja, mėgstanti atrasti naujus skonius ir dalintis jais su kitais. Man maisto gaminimas yra ne tik kasdienybė, bet ir kūryba, leidžianti jungti tradicijas su naujais atradimais.
Savo receptus publikuoju tinklalapyje skonioguru.lt, kur dalinuosi idėjomis tiems, kurie ieško įkvėpimo virtuvėje – nuo paprastų kasdienių patiekalų iki ypatingoms progoms skirtų gardumynų. Man svarbu, kad mano receptai būtų aiškūs, praktiški ir kiekvienam pasiekiami, bet kartu suteiktų galimybę atrasti kažką naujo.

