Kopūstų kotletų istorija prasidėjo NVS šalyse. Pirmą kartą patiekalas, panašus į šiuolaikinius kopūstų kotletus, paminėtas senojoje rusų kulinarinėje literatūroje. Laikui bėgant receptas paplito po visą Europą ir šiek tiek pasikeitė
. Kiekviena šalis turi savų kopūstų kotletų gaminimo ypatumų. Rytų slavai paprastai juos ruošia iš baltagūžių kopūstų, pridėdami kiaušinių, manų kruopų arba miltų. Vokietijoje ir Austrijoje į kotletus dedama šoninės, o Rumunijoje – ryžių ir maltos mėsos. Kopūstų
kotletai išlieka populiarus patiekalas ir šiandien. Juos lengva paruošti, jie skanūs ir sveiki.
Sudedamosios dalys: 1:
- Sudedamosios dalys: kopūstai – 500 g;
- svogūnas – 1 vnt;
- česnakas – 1 skiltelė;
- miltai – 5 šaukštai;
- kiaušiniai – 2 vnt;
- pomidorų pasta – 1 valgomasis šaukštas;
- vandens – 150 ml;
- paprika – ½ šaukštelio;
- druskos – ⅓ šaukštelio;
- juodųjų pipirų – ⅓ šaukštelio;
- krapų – ryšulėlis;
- petražolių – saujelė.
Kopūstų kotletų paruošimas:
Kopūstus sutarkuokite stambia tarka, svogūną supjaustykite mažais kubeliais ir suberkite į kopūstų masę. Supjaustykite krapus ir petražoles ir suberkite į svogūnų ir kopūstų masę.
Į masę įmuškite kiaušinius, įberkite paprikos, druskos, juodųjų pipirų, įtarkuokite skiltelę česnako.

Į kopūstų masę supilkite miltus ir išmaišykite iki vientisos daržovių masės.

Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų, suformuokite nedidelius kopūstų paplotėlius ir kepkite po 3-4 min. iš kiekvienos pusės.

Atskirai į dubenėlį sudėkite pomidorų pastą, druską ir vandenį, išmaišykite.
Pomidorų mišinį supilkite į kopūstų paplotėlius, uždenkite dangčiu ir troškinkite 5 minutes.


Patiekite kopūstų kotletukus geriau su daržovėmis ir grietine. Taip šis patiekalas bus dar skanesnis.

Sveiki, aš esu Marija Kaktunova – receptų kūrėja, mėgstanti atrasti naujus skonius ir dalintis jais su kitais. Man maisto gaminimas yra ne tik kasdienybė, bet ir kūryba, leidžianti jungti tradicijas su naujais atradimais.
Savo receptus publikuoju tinklalapyje skonioguru.lt, kur dalinuosi idėjomis tiems, kurie ieško įkvėpimo virtuvėje – nuo paprastų kasdienių patiekalų iki ypatingoms progoms skirtų gardumynų. Man svarbu, kad mano receptai būtų aiškūs, praktiški ir kiekvienam pasiekiami, bet kartu suteiktų galimybę atrasti kažką naujo.

