Kopūstai skanesni už mėsą. Kasdien gaminu pagal šį receptą: skanu ir sveika.

Kopūstų kotletų istorija prasidėjo NVS šalyse. Pirmą kartą patiekalas, panašus į šiuolaikinius kopūstų kotletus, paminėtas senojoje rusų kulinarinėje literatūroje. Laikui bėgant receptas paplito po visą Europą ir šiek tiek pasikeitė

. Kiekviena šalis turi savų kopūstų kotletų gaminimo ypatumų. Rytų slavai paprastai juos ruošia iš baltagūžių kopūstų, pridėdami kiaušinių, manų kruopų arba miltų. Vokietijoje ir Austrijoje į kotletus dedama šoninės, o Rumunijoje – ryžių ir maltos mėsos. Kopūstų

kotletai išlieka populiarus patiekalas ir šiandien. Juos lengva paruošti, jie skanūs ir sveiki.

Sudedamosios dalys: 1:

  • Sudedamosios dalys: kopūstai – 500 g;
  • svogūnas – 1 vnt;
  • česnakas – 1 skiltelė;
  • miltai – 5 šaukštai;
  • kiaušiniai – 2 vnt;
  • pomidorų pasta – 1 valgomasis šaukštas;
  • vandens – 150 ml;
  • paprika – ½ šaukštelio;
  • druskos – ⅓ šaukštelio;
  • juodųjų pipirų – ⅓ šaukštelio;
  • krapų – ryšulėlis;
  • petražolių – saujelė.

Kopūstų kotletų paruošimas:

Kopūstus sutarkuokite stambia tarka, svogūną supjaustykite mažais kubeliais ir suberkite į kopūstų masę. Supjaustykite krapus ir petražoles ir suberkite į svogūnų ir kopūstų masę.

Į masę įmuškite kiaušinius, įberkite paprikos, druskos, juodųjų pipirų, įtarkuokite skiltelę česnako.

Капуста вкуснее мяса. Готовлю по этому рецепту каждый день: вкусно и полезно

Į kopūstų masę supilkite miltus ir išmaišykite iki vientisos daržovių masės.

Капуста вкуснее мяса. Готовлю по этому рецепту каждый день: вкусно и полезно

Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų, suformuokite nedidelius kopūstų paplotėlius ir kepkite po 3-4 min. iš kiekvienos pusės.

Капуста вкуснее мяса. Готовлю по этому рецепту каждый день: вкусно и полезно

Atskirai į dubenėlį sudėkite pomidorų pastą, druską ir vandenį, išmaišykite.

Pomidorų mišinį supilkite į kopūstų paplotėlius, uždenkite dangčiu ir troškinkite 5 minutes.

Капуста вкуснее мяса. Готовлю по этому рецепту каждый день: вкусно и полезно

Капуста вкуснее мяса. Готовлю по этому рецепту каждый день: вкусно и полезно

Patiekite kopūstų kotletukus geriau su daržovėmis ir grietine. Taip šis patiekalas bus dar skanesnis.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *