Kopūstai ir svogūnai skanesni už mėsą. Gyvenk ir mokykis: kodėl dar niekada taip negaminau

Draniki yra tradicinis baltarusių virtuvės patiekalas. Paprastai jie gaminami iš bulvių. Tačiau dranikus galima gaminti ir iš kitų daržovių. Pavyzdžiui, yra dranikų, gaminamų iš kopūstų. Jie gali būti net sveikesni už bulvinius, nes kopūstų

dranikuose

yra mažiau krakmolo

. Kartu kopūstų dranikuose išlieka tam tikras kiekis naudingų medžiagų ir ląstelienos. Todėl patiekalą galima vadinti dietiniu.

Jei norite, kad draniki būtų sveikesni, turėtumėte juos kepti, o ne kepti aliejuje.

Paruoškime kopūstų blynus pagal klasikinį receptą.

Ingredientai: 1:

  • Sudedamosios dalys: kopūstai – 1 vnt;
  • Svogūnai – 2 vnt;
  • Kiaušiniai – 2 vnt;
  • Druska – žiupsnelis;
  • česnakas – 1 skiltelė;
  • Miltai – 4 šaukštai.

Paruošimas:

Kopūstus ne itin smulkiai supjaustykite, sudėkite į puodą, užpilkite vandeniu ir virkite 10 minučių uždengę dangčiu. Smulkiai supjaustyti svogūną, pakepinti keptuvėje augaliniame aliejuje iki auksinės spalvos.

Šiek tiek atvėsusius kopūstus nuspausti nuo skysčio pertekliaus. Įmuškite kiaušinius, į kopūstus įmaišykite svogūnus, druską ir pipirus.

Капуста с луком вкуснее мяса. Век живи - век учись: почему я раньше так не готовила

Česnaką sutarkuokite smulkia trintuve ir sudėkite į kopūstus, į tą pačią vietą supilkite miltus, išminkykite blynams skirtą masę.

Rankomis suformuokite nedideles tortilijas ir dėkite jas į keptuvę su įkaitintu aliejumi.

Капуста с луком вкуснее мяса. Век живи - век учись: почему я раньше так не готовила

Kepkite iš abiejų pusių, kol paruduos.

Капуста с луком вкуснее мяса. Век живи - век учись: почему я раньше так не готовила

Gausite skanius kopūstų blynus. Juos galima patiekti su grietine.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *