Draniki yra tradicinis baltarusių virtuvės patiekalas. Paprastai jie gaminami iš bulvių. Tačiau dranikus galima gaminti ir iš kitų daržovių. Pavyzdžiui, yra dranikų, gaminamų iš kopūstų. Jie gali būti net sveikesni už bulvinius, nes kopūstų
dranikuose
yra mažiau krakmolo
. Kartu kopūstų dranikuose išlieka tam tikras kiekis naudingų medžiagų ir ląstelienos. Todėl patiekalą galima vadinti dietiniu.
Jei norite, kad draniki būtų sveikesni, turėtumėte juos kepti, o ne kepti aliejuje.
Paruoškime kopūstų blynus pagal klasikinį receptą.
Ingredientai: 1:
- Sudedamosios dalys: kopūstai – 1 vnt;
- Svogūnai – 2 vnt;
- Kiaušiniai – 2 vnt;
- Druska – žiupsnelis;
- česnakas – 1 skiltelė;
- Miltai – 4 šaukštai.
Paruošimas:
Kopūstus ne itin smulkiai supjaustykite, sudėkite į puodą, užpilkite vandeniu ir virkite 10 minučių uždengę dangčiu. Smulkiai supjaustyti svogūną, pakepinti keptuvėje augaliniame aliejuje iki auksinės spalvos.
Šiek tiek atvėsusius kopūstus nuspausti nuo skysčio pertekliaus. Įmuškite kiaušinius, į kopūstus įmaišykite svogūnus, druską ir pipirus.

Česnaką sutarkuokite smulkia trintuve ir sudėkite į kopūstus, į tą pačią vietą supilkite miltus, išminkykite blynams skirtą masę.
Rankomis suformuokite nedideles tortilijas ir dėkite jas į keptuvę su įkaitintu aliejumi.

Kepkite iš abiejų pusių, kol paruduos.

Gausite skanius kopūstų blynus. Juos galima patiekti su grietine.

Sveiki, aš esu Marija Kaktunova – receptų kūrėja, mėgstanti atrasti naujus skonius ir dalintis jais su kitais. Man maisto gaminimas yra ne tik kasdienybė, bet ir kūryba, leidžianti jungti tradicijas su naujais atradimais.
Savo receptus publikuoju tinklalapyje skonioguru.lt, kur dalinuosi idėjomis tiems, kurie ieško įkvėpimo virtuvėje – nuo paprastų kasdienių patiekalų iki ypatingoms progoms skirtų gardumynų. Man svarbu, kad mano receptai būtų aiškūs, praktiški ir kiekvienam pasiekiami, bet kartu suteiktų galimybę atrasti kažką naujo.

