Salotos yra vienas paprasčiausių, tačiau naudingų kulinarinės kultūros patiekalų. Salotos atsirado gana seniai ir istorijos eigoje pamažu tapo savarankišku patiekalu. Atsirado net abejotinų salotų versijų
. Yra salotų, kurios oficialiai uždraustos kai kuriose Jungtinių Amerikos Valstijų valstijose. Tai spagečių salotos, kurių sudėtyje yra tie patys ingredientai, kaip ir to paties pavadinimo patiekalo, tačiau patiekiamos kaip salotos. Kai kuriose valstijose ji buvo uždrausta, nes neatitiko standartų, kitose – todėl, kad spagečių salotos gali būti suvokiamos kaip bandymas visavertį patiekalą pateikti kaip salotas.
Papasakosime, kaip pasigaminti skanių ir neuždraustų salotų „Tender”
.
Ingredientai: 1:
- Virtus kiaušinius – 3 vnt;
- majonezas: – kiaušiniai – 2 vnt;
- krabų lazdelės – 6 vnt;
- agurkai – vnt;
- svogūnas – vnt;
- druskos – ½ šaukštelio;
- cukraus – ⅓ šaukštelio;
- acto – šaukštelis;
- verdančio vandens;
- lydytas sūris – briketas.
Salotų „Neženka” paruošimas:
Išvirti kiaušiniai padalijami į baltymus ir trynius, baltymai sutarkuojami stambia tarka. Baltymų sluoksnis dedamas į lėkštę ir ištepamas majonezu
. Krabų lazdelės smulkiai supjaustomos, dedamos ant baltymų sluoksnio ir ištepamos majonezu. Agurkas supjaustomas mažais kubeliais ir dedamas ant krabų lazdelių sluoksnio
. Svogūnas smulkiai supjaustomas, užpilamas cukrumi ir druska, supilamas actas ir verdantis vanduo. Palikite svogūnus 10 minučių marinuotis, tada juos užbarstykite ant agurkų sluoksnio, aptepkite majonezu.

L
ydytą sūrį sutarkuokite stambia tarka ir pabarstykite ant salotų, vėl aptepkite majonezu
. Ant salotų užberkite smulkia tarka
sutarkuotus trynius
.

Salotas galite patiekti į stalą. Gavote biudžetines šventines salotas „Nezhenka”.

Sveiki, aš esu Marija Kaktunova – receptų kūrėja, mėgstanti atrasti naujus skonius ir dalintis jais su kitais. Man maisto gaminimas yra ne tik kasdienybė, bet ir kūryba, leidžianti jungti tradicijas su naujais atradimais.
Savo receptus publikuoju tinklalapyje skonioguru.lt, kur dalinuosi idėjomis tiems, kurie ieško įkvėpimo virtuvėje – nuo paprastų kasdienių patiekalų iki ypatingoms progoms skirtų gardumynų. Man svarbu, kad mano receptai būtų aiškūs, praktiški ir kiekvienam pasiekiami, bet kartu suteiktų galimybę atrasti kažką naujo.

