Uogų pyragas – tai desertas, kurį galima pagaminti iš įvairių rūšių tešlos ir uogų. Tešla gali būti smėlinė, sluoksniuotos tešlos, mielinė arba biskvitinė. Įdarui naudojamos šviežios arba šaldytos uogos: braškės, avietės, serbentai, vyšnios, mėlynės ir kitos.
Uogų pyragą galima papuošti cukraus pudra, plakta grietinėle, ledų rutuliuku arba mėtų lapeliais. Tai puikus pasirinkimas arbatos vakarėliui su šeima ar draugais.
Papasakosime, kaip greitai paruošti aromatingą saldų pyragą su šaldytomis uogomis.
Ingredientai: 1:
- Kiaušinis – 2 vnt;
- Miltai – 260 g;
- kepimo milteliai – 10 g;
- Cukrus – 160 g;
- Druska – 1/3 šaukštelio;
- Kefyras – 8 šaukštai;
- Augalinis aliejus – 8 valg;
- uogos – 300 g.
Uogų pyrago paruošimas:
Į dubenį su kiaušiniais supilkite klasikinį ir vanilinį cukrų, druską ir gerai išmaišykite, kol kruopos ištirps.
Supilkite
kefyrą ir augalinį aliejų, dar kartą išmaišykite
. 240 g miltų ir kepimo miltelius supilkite į mišinį, išminkykite tirštą tešlą be gumuliukų. Uogas sumaišykite su šaukštu miltų, supilkite jas į tešlą, ingredientus sumaišykite ir supilkite tešlą
į pergamentu išklotą formą. Pyragą kepkite 180 laipsnių temperatūroje 40 minučių.

Rezultatas – puikus aromatingas pyragas. Iškepusį jį rekomenduojame apibarstyti cukraus pudra.

Sveiki, aš esu Marija Kaktunova – receptų kūrėja, mėgstanti atrasti naujus skonius ir dalintis jais su kitais. Man maisto gaminimas yra ne tik kasdienybė, bet ir kūryba, leidžianti jungti tradicijas su naujais atradimais.
Savo receptus publikuoju tinklalapyje skonioguru.lt, kur dalinuosi idėjomis tiems, kurie ieško įkvėpimo virtuvėje – nuo paprastų kasdienių patiekalų iki ypatingoms progoms skirtų gardumynų. Man svarbu, kad mano receptai būtų aiškūs, praktiški ir kiekvienam pasiekiami, bet kartu suteiktų galimybę atrasti kažką naujo.

