Kepti mėsos pyragai pagal seną receptą. Tešla yra tarsi debesėlis, o įdaras toks skanus.

Pyragai yra vienas iš labiausiai paplitusių patiekalų pasaulyje ir paplitęs daugelyje kultūrų. Jie gali būti gaminami iš įvairių rūšių tešlos: mielinės, sluoksniuotos tešlos, smėlio tešlos.

Kepti

pirožkai

tikriausiai atsirado tuo pačiu metu, kai maistą pradėta kepti ant ugnies arba aliejuje

. Rusų virtuvėje kepti pirožkai išpopuliarėjo dėl savo paprastumo ir ingredientų prieinamumo

.

Jiems paruošti nereikėjo sudėtingų kulinarinių įgūdžių, o ingredientai buvo prieinami beveik visiems.

Papasakosime, kaip iškepti purius auksinius keptus pirožkus

Tešlos ingredientai:

  • Miltai – 480 g;
  • sviesto – 100 g;
  • kiaušiniai – 2 vnt;
  • pienas – 180 g;
  • cukraus – 1 valgomasis šaukštas;
  • druskos – 1/2 šaukštelio;
  • mielių – 15 g.

Įdarui skirti ingredientai:

  • Sudedamosios dalys: kiauliena – 600 g;
  • svogūnas – 1 vnt;
  • miltai – 1 šaukštelis;
  • lauro lapas – 2 vnt;
  • augalinis aliejus – 4 šaukštai;
  • mėsos sultinys – 200 ml;
  • druskos – ⅓ šaukštelio.

Keptų paplotėlių paruošimas:

Kiaulieną supjaustykite nedideliais gabalėliais, apkepkite iki auksinės spalvos keptuvėje augaliniame aliejuje. Mėsą virkite vandenyje, kol mėsa bus paruošta

. Likus 5 minutėms iki kiaulienos paruošimo, į vandenį įdėkite lauro lapą. Tada mėsą sumalkite per mėsmalę. Smulkiai supjaustykite svogūną, keptuvėje tame pačiame augaliniame aliejuje jį pakepinkite, kol lengvai apskrus.

Sudėkite mėsą prie svogūno, išmaišykite. Atskirai sausoje keptuvėje iki auksinės spalvos pakepinkite miltus. Miltus ir druską supilkite į faršą, supilkite sultinį ir išmaišykite.

Tešlai paruošti mieles ir cukrų sumaišykite iki skystumo. Į dubenį įmuškite kiaušinius, supilkite ištirpintą sviestą, šiltą pieną ir mieles, įberkite druskos,

išmaišykite ingredientus iki vientiso skysto mišinio, tada pamažu supilkite miltus. Minkykite miltus, kol tešla taps minkšta ir elastinga, šiek tiek lipni

. Palikite tešlą po maistine plėvele valandai. Tada tešlą išminkome ir padalijame į 60 g

ritinėlius. Ritinėlius iškočiojame į ovalius pyragėlius, į kuriuos dedame įdarą. Mėsą užspauskite tešlos viduje ir dėkite paplotėlius siūlėmis žemyn

. Kepkite paplotėlius keptuvėje augaliniame aliejuje, kol iš abiejų pusių apskrus. Sudėkite paplotėlius į aliejų siūle žemyn.

Жареные пирожки с мясом по старинному рецепту. Тесто, как облачко - начинка такая, что пальчики оближешь
Nuotrauka: www.youtube.com

Rezultatas – sultingi mėsos kepsneliai. Jie minkšti, su plona tešla ir daug mėsos viduje.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *