Kepenų kotletai su bulvėmis – paprastas, bet labai skanus ir sveikas patiekalas. Į kepenis dedama bulvių, kad kotletai būtų minkšti ir švelnūs. Šis patiekalas puikiai tinka ir kaip užkandis, ir kaip pagrindinis patiekalas. Priklausomai nuo metų laiko galite eksperimentuoti su įvairiomis daržovėmis: pavyzdžiui, su cukinijomis kotletai bus ypač purūs ir švelnūs.

Ingredients:
- Sudėtis: 250 g kepenėlių;
- 1 svogūnas;
- 1 morka;
- 2 česnako skiltelės;
- 1 bulvė;
- 2 šaukštai majonezo (arba grietinės);
- 1 kiaušinis;
- 2-3 šaukštai miltų;
- druskos ir pipirų pagal skonį.
Pradėkime nuo to, kad kepenis reikia kruopščiai nuplauti, pašalinti visas plėveles ir venas, o tada supjaustyti nedideliais kubeliais arba perleisti per mėsmalę. Svogūnai smulkiai supjaustomi, o jei įmanoma – vietoj įprastų svogūnų naudokite žaliuosius svogūnus.

Morkos ir bulvės sutarkuojamos stambia tarka. Jei norite, galite pridėti kitų daržovių.
Visus komponentus reikia sumaišyti giliame dubenyje, įpilti majonezo arba grietinės, įmušti kiaušinį, pagardinti druska ir pipirais. Česnaką susmulkinkite česnakų spaustuve ir įmaišykite į mišinį. Tada supilkite miltus ir kruopščiai išminkykite mišinį iki vientisos masės. Dėkite į šaldytuvą bent 30 minučių, kad mišinys šiek tiek atvėstų ir būtų patogesnis formuoti. Jei trūksta laiko, galite pradėti kepti iš karto.

Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi ir šaukštu formuokite kotletukus. Kepkite juos, kol iš abiejų pusių taps auksinės spalvos. Mėgaukitės subtiliu skoniu.

Sveiki, aš esu Marija Kaktunova – receptų kūrėja, mėgstanti atrasti naujus skonius ir dalintis jais su kitais. Man maisto gaminimas yra ne tik kasdienybė, bet ir kūryba, leidžianti jungti tradicijas su naujais atradimais.
Savo receptus publikuoju tinklalapyje skonioguru.lt, kur dalinuosi idėjomis tiems, kurie ieško įkvėpimo virtuvėje – nuo paprastų kasdienių patiekalų iki ypatingoms progoms skirtų gardumynų. Man svarbu, kad mano receptai būtų aiškūs, praktiški ir kiekvienam pasiekiami, bet kartu suteiktų galimybę atrasti kažką naujo.

