Kelio pyragai. Dar vienas geras skanių pyragų receptas

Kelioniniai pirožkai – tai ne tik tradicinis patiekalas, bet ir svarbus rusų kulinarinės kultūros simbolis, atspindintis šimtmečių senumo papročius, asociacijas su kelionėmis ir gardžiu naminiu maistu. Šios nedidelės, bet sočios bandelės puikiai tinka užkandžiauti keliaujant, nes jas lengva transportuoti, laikyti rankose ir joms nereikia jokių papildomų indų.

Pirožkos yra įdarytos įvairiais maisto produktais – nuo mėsos ir daržovių iki saldžių vaisių ir uogų įdarų, todėl kiekvienas gali išsirinkti sau labiausiai patinkantį.

Istoriškai kelioninės pirožkos galėjo būti keliautojų, ilgą laiką praleidžiančių kelyje – traukiniu, automobiliu ar pėsčiomis – mitybos raciono dalis. Šiais laikais jie išlieka aktualūs ir dažnai tampa mėgstami iškylose, vestuvėse ir kituose renginiuose lauke, kai svarbu, kad juos būtų galima lengvai perkelti ir greitai užkąsti.

Sudedamosios dalys:

  • Šiltas vanduo – 60 ml;
  • gyvosios mielės – 20 g;
  • miltai – 630 g;
  • druskos – ½ valgomojo šaukšto;
  • cukraus – 1 šaukštelis;
  • pieno – 420 ml;
  • kiaušinis – 1 vnt;
  • augalinis aliejus – 4 šaukštai.

Kelionei skirtų pyragėlių paruošimas:

Iš pradžių pieną sumaišykite su kiaušiniais, tada įberkite druskos, išmaišykite. Palaipsniui į pieną suberkite miltus, išminkykite tešlą. Palikite apie 100 g miltų dulkėms berti

. Į šiltą vandenį supilkite mieles ir cukrų, išmaišykite. Supilkite į tešlą ir toliau minkykite. Kai tešlą tampa sunku minkyti mentele, toliau minkykite rankomis

. Į tirštą tešlą supilkite augalinį aliejų, minkykite 7 minutes. Šiuo metu galite įberti miltus, kurie liko dulkėms berti

. 40-50 minučių palikite tešlą po celofanu šiltoje vietoje. Tada tešlą išminkykite ir padalykite į 75 g rutuliukus

. Tešlą rankomis iškočiokite į nedideles 5-6 cm skersmens tortilijas ir sudėkite į jas bet kokį nesaldų įdarą. Įdarą užspauskite tešloje ir dėkite paplotėlius siūle į apačią.

Paplotėlius galite šiek tiek paspausti, kad jie būtų plokštesni

.

Keptuvėje įkaitintame augaliniame aliejuje apkepkite paplotėlius iš abiejų pusių, kol paruduos.

Svarbu, kad kepsneliai būtų sudėti siūle į apačią.

Пирожки "Дорожные". Еще один хороший рецепт вкусных пирожков

Šie kepsneliai išlieka purūs ir minkšti net ir kitą dieną. Todėl jie puikiai tinka keliaujant.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *