Kefyro sausainiai yra paprastas ir kartu labai skanus skanėstas, kurį lengvai paruošti gali net ir neturintys kulinarinių įgūdžių. Tai desertas, kuris išpopuliarėjo dėl savo paprastumo, greito paruošimo ir nepaprasto minkštumo. Sausainiai gaunami orūs, kvapnūs ir šiek tiek rūgštoki, o tai jiems suteikia ypatingo žavesio ir puikiai tinka prie arbatos, kavos ar kaip savarankiškas užkandis
. Pagrindinis sausainių ingredientas yra kefyras, kuris ne tik suteikia tešlai neįtikėtino minkštumo, bet ir praturtina ją naudingomis savybėmis. Kefyras, kaip probiotikų šaltinis, padeda pagerinti virškinimą, be to, sausainiai tampa maistingesni.
Dėl kefyro tešlos nereikia ilgai minkyti ir ji tinka greitai paruošti – jau po pusvalandžio galėsite mėgautis šviežiais, karštais sausainiais.
Tešlos ingredientai:
- Miltai – 320 g;
- Kefyras – 150 g;
- Sviestas – 150 g;
- Druska – žiupsnelis;
- raugo – 1 šaukštelis.
Įdarui skirti ingredientai:
- Miltai – 130 g;
- Sviestas – 80 g;
- Cukrus – 120 g;
- vanilės – žiupsnelis;
- druskos – žiupsnelis.
Biskvito paruošimas:
Sumaišykite miltus su kepimo milteliais ir druska, supilkite į juos sviestą ir sumalkite į trupinius. Į kreminius trupinius supilkite kefyrą ir užminkykite tešlą, palikite ją celofane šaldytuve pusvalandžiui.
Įdarui miltus sumaišykite su sviestu, sumalkite į trupinius
.
Į trupinius suberkite druską, cukrų ir vanilę, išmaišykite
. Tešlą padalykite į 5 dalis, kiekvieną dalį iškočiokite plonu sluoksniu. Pirmąjį sluoksnį sudėkite ant pergamentu išklotos kepimo skardos ir apipilkite įdaru.
Antrąjį sluoksnį dėkite ant įdaro ir apibarstykite trupiniais. Tą patį padarykite su likusiais sluoksniais ir įdaru.
Sluoksniuotą tešlą padalykite į nedidelius kubelius, atskirkite vieną nuo kito.
Kepkite sausainius 20-25 minutes 180 laipsnių temperatūroje.
Iškepusius sausainius galite apibarstyti cukraus pudra. Gaunasi paprasti saldūs sausainiai kiekvienai dienai.