Kefyras yra universalus produktas, kurį galima naudoti bandelėms gaminti. Jis suteikia tešlai ypatingo minkštumo ir oro. Šios tešlos pagrindu galima kepti pyragus su bet kokiu įdaru: uogų, vaisių, varškės, mėsos ar žuvies.
Taip pat švelnios ir kvapnios kefyro bandelės su šokolado, riešutų ar džiovintų vaisių priedais bus puikus skanėstas svečiams arba naminis gardėsis visai šeimai.
Blyneliai, blyneliai, sausainiai – viską galima paruošti ant tešlos su kefyro priedu
. Keptuvėje kefyro pagrindu paruoškime lengvas purias bandeles.
Ingredientai: kefyras, kefyras, kefyras, kefyras, kefyras, kefyras, kefyras:
- Kiaušiniai – 2 vnt;
- Kefyras – 250 ml;
- Druska – ½ šaukštelio;
- Cukrus – 1 valgomasis šaukštas;
- Sūris – 100 g;
- Dešra – 100 g;
- Miltai – 450 g;
- kepimo milteliai – 10 g;
- petražolės – 10 g.
Kefyro bandelių paruošimas:
Į dubenį į kiaušinius supilkite kefyrą, suberkite druską ir cukrų, išmaišykite. Sūrį ir dešrą sutarkuokite stambia tarka, susmulkinkite petražoles
. Į kiaušinių masę sudėkite dešrą, sūrį ir žoleles, išmaišykite. Į mišinį suberkite miltus ir kepimo miltelius ir
išminkykite
elastingą, minkštą tešlą
. 10 minučių palikite tešlą po celofanu, tada iškočiokite į plokščią duoną, kurios skersmuo lygus keptuvės skersmeniui.

Padalykite plokštainį į 8 trikampius, kiekvieną jų dėkite į keptuvę su įkaitintu augaliniu aliejumi ir
kepkite bandeles iš abiejų pusių, kol taps auksinės spalvos.


Gaunamos paprastos purios bandelės. Šis tingus receptas tinka žmonėms, kurie nemėgsta ilgai vargti su tešla.

Sveiki, aš esu Marija Kaktunova – receptų kūrėja, mėgstanti atrasti naujus skonius ir dalintis jais su kitais. Man maisto gaminimas yra ne tik kasdienybė, bet ir kūryba, leidžianti jungti tradicijas su naujais atradimais.
Savo receptus publikuoju tinklalapyje skonioguru.lt, kur dalinuosi idėjomis tiems, kurie ieško įkvėpimo virtuvėje – nuo paprastų kasdienių patiekalų iki ypatingoms progoms skirtų gardumynų. Man svarbu, kad mano receptai būtų aiškūs, praktiški ir kiekvienam pasiekiami, bet kartu suteiktų galimybę atrasti kažką naujo.

