Karšti sumuštiniai Vokietijoje vadinami „Brötchen” (liet.) Tai nedidelės duonos riekelės, ant kurių dedami įvairūs įdarai ir kepami keptuvėje arba kepami orkaitėje.
Įdarai gali būti įvairūs: dešra, kumpis, sūris, pomidorai, svogūnai, grybai, šoninė, kiaušiniai ir t. t. Karšti sumuštiniai gali būti atskiras patiekalas arba užkandis. Vokietijoje yra daugybė karštųjų sumuštinių variantų, kurie skiriasi ingredientais ir paruošimo būdais. Pavyzdžiui, Hamburge populiarūs sumuštiniai su sūdyta skumbre, o Berlyne – su kario padažu.
Papasakosime, kaip paruošti panašius vokiškus karštus sumuštinius
.
Ingredientai: 1:
- Kietasis sūris – 200 g;
- marinuoti agurkai – 3 vnt;
- dešra – 300 g;
- druskos – žiupsnelis;
- maltų juodųjų pipirų – žiupsnelis;
- majonezas;
- krapų – ryšulėlis.
Karštų sumuštinių paruošimas:
Sumuštiniai: kietąjį sūrį sutarkuokite stambia tarka. Marinuotus agurkus ir dešrą supjaustykite nedideliais kubeliais ir sudėkite į sūrį
. Įdarą pasūdykite, papipirinkite, aptepkite majonezu, išmaišykite. Krapus smulkiai supjaustykite, suberkite į faršą ir išmaišykite
. Supjaustykite batono riekeles, kiekvienos riekelės viršų aptepkite faršu
.

Kepkite 200 laipsnių temperatūros orkaitėje 15 minučių.

Tai greiti ir sotūs pusryčiai.

Šie karšti sumuštiniai primena naminę greitą picą.

Sveiki, aš esu Marija Kaktunova – receptų kūrėja, mėgstanti atrasti naujus skonius ir dalintis jais su kitais. Man maisto gaminimas yra ne tik kasdienybė, bet ir kūryba, leidžianti jungti tradicijas su naujais atradimais.
Savo receptus publikuoju tinklalapyje skonioguru.lt, kur dalinuosi idėjomis tiems, kurie ieško įkvėpimo virtuvėje – nuo paprastų kasdienių patiekalų iki ypatingoms progoms skirtų gardumynų. Man svarbu, kad mano receptai būtų aiškūs, praktiški ir kiekvienam pasiekiami, bet kartu suteiktų galimybę atrasti kažką naujo.

