Čachochbili yra nacionalinis gruzinų patiekalas, tradiciškai gaminamas iš vištienos. Tačiau niekas netrukdo mums pritaikyti receptą pagal savo pageidavimus ir vietoj vištienos naudoti kalakutieną.
Kalakutienos chakhokhbili gaunasi labai skanus ir aromatingas. Šį patiekalą galima ruošti pietums arba vakarienei visai šeimai. Jis tinka su bet kokiu garnyru, pavyzdžiui, bulvių koše, ryžiais ar makaronais.
Papasakosime, kaip paruošti kalakutienos chakhokhbili su įdomiu padažu.
Ingredientai: 1:
- Reikės: Kalakutienos blauzdos – 1,2 kg;
- Svogūnai – 2 vnt;
- pomidorai – 6 vnt;
- česnakai – 3 skiltelės;
- Sviestas – 30 g;
- Paprika – 1 šaukštelis;
- ciberžolė – ½ šaukštelio;
- džiovintų bazilikų – 1 šaukštelis;
- Cukrus – 1 šaukštelis;
- druskos – ½ šaukštelio;
- kalendros – kelios šakelės.
Kalakutienos chakhokhbili paruošimas:
Keptuvėje ant sviesto ir augalinio aliejaus mišinio apkepkite kalakutienos blauzdas. Ant didelės ugnies kepkite blauzdas, kol iš visų pusių taps auksinės spalvos.
Susmulkinkite svogūną ir česnaką, pakepinkite mėsos aliejuje, kol taps skaidrūs.
Į
svogūnus ir česnakus
įberkite
ciberžolės ir paprikos ir sumaišykite
. Pomidorus supjaustykite mažais griežinėliais ir sudėkite prie svogūnų
.
Daržovių masę pasūdykite ir pabarstykite cukrumi, troškinkite po dangčiu ant silpnos ugnies 10 min.
Tada į daržoves įberkite džiovintų bazilikų, juodųjų pipirų pagal skonį.
Į daržovių masę sudėkite kalakutieną, troškinkite ant mažos ugnies po dangčiu iš vienos pusės 20 minučių, iš kitos pusės – 15 minučių.
Paruoštą patiekalą pabarstykite smulkintomis kalendromis, palikite 10 minučių pastovėti po dangčiu. Gausite sultingą skanią kalakutieną puikiame padaže.