Salotos yra vienas seniausių patiekalų žmonijos istorijoje. Salotos gaminamos paprastai ir net primityviai. Todėl salotos pradėtos ruošti senovės Romoje ir senovės Graikijoje. Žinoma, šiose valstybėse tada buvo labai modernių patiekalų. Tačiau salotos tam nepriklauso. Romoje salotos buvo sportininkų patiekalas. Ją sudarė žolelių sumaišymas su svogūnais ir druska.
Kadangi druska buvo brangi, jos negalėjo sau leisti dažnai ne visi imperijos gyventojai.
Dabar salotos ruošiamos visiškai kitaip. Paruoškime šiuolaikines salotas su pupelėmis.
Pupelių salotų ingredientai:
- pupelės;
- marinuotas agurkas;
- augalinis aliejus;
- petražolės;
- svogūnai;
- druska;
- juodieji pipirai;
- cukrus;
- obuolių sidro actas;
- garstyčių sėklos.
Pupelių salotų paruošimas:
Svogūnus
supjaustykite
ketvirčiais žiedų, į dubenį supilkite cukrų, druską ir actą, užpilkite
verdančiu vandeniu ir palikite marinuotis 10 min.
Į skystį supilkite garstyčias, įpilkite 100 ml augalinio aliejaus, įberkite juodųjų pipirų ir minutę plakite panardinamuoju mikseriu. Supjaustykite
nedidelius marinuotus agurkus, sudėkite juos prie pupelių
.

Smulkiai supjaustykite petražoles ir kartu su marinuotais svogūnais sudėkite į salotas
. Salotas užpilkite padažu ir gerai išmaišykite
.

Rezultatas – gauname lengvas salotas su pupelėmis. Salotų ingredientų kiekį galima nustatyti pagal savo skonį.

Sveiki, aš esu Marija Kaktunova – receptų kūrėja, mėgstanti atrasti naujus skonius ir dalintis jais su kitais. Man maisto gaminimas yra ne tik kasdienybė, bet ir kūryba, leidžianti jungti tradicijas su naujais atradimais.
Savo receptus publikuoju tinklalapyje skonioguru.lt, kur dalinuosi idėjomis tiems, kurie ieško įkvėpimo virtuvėje – nuo paprastų kasdienių patiekalų iki ypatingoms progoms skirtų gardumynų. Man svarbu, kad mano receptai būtų aiškūs, praktiški ir kiekvienam pasiekiami, bet kartu suteiktų galimybę atrasti kažką naujo.

