Kaip paruošti gardžius cukinijų kotletukus. Mėgstamiausias receptas

Cukinijų kotletai – skanus ir sveikas patiekalas, kuris gali būti puikus pasirinkimas bet kokiam maistui. Jie pasižymi subtiliu skoniu ir aromatu, be to, juose yra daug vitaminų ir mineralų

. Yra daug cukinijų kotletų receptų

.

Juos galima paruošti pridėjus įvairių ingredientų: sūrio, žolelių, česnakų ar prieskonių.

Priklausomai nuo recepto, patiekalo skonis ir tekstūra gali skirtis. Tačiau bet kuris kotletų variantas jus nudžiugins savo sodriu skoniu.

Papasakosime, kaip paruošti cukinijų kotletus.

Ingredients:

  • Sudėtis: cukinija – 500 g;
  • Vištienos filė – 500 g;
  • morkos – 100 g;
  • Svogūnai – 150 g;
  • Bulvės – 250 g;
  • česnakai – 20 g;
  • Kiaušinis – 1 vnt;
  • petražolės – 15 g;
  • Juodieji pipirai – ½ šaukštelio;
  • Druska – 2,5 šaukštelio.

Cukinijų kotletų paruošimas:

Cukiniją ir nuluptas bulves sutarkuokite stambia tarka, pasūdykite, sumaišykite ir palikite 10 min.

Keptuvėje augaliniame aliejuje pakepinkite

svogūnus ir morkas

, sudėkite per spaudimo aparatą išspaustą česnaką. Po poros minučių nuimkite daržoves nuo ugnies

. Iš cukinijų ir bulvių išspauskite skysčio perteklių, sudėkite į jas vištienos filė. Į cukinijų, bulvių ir mėsos mišinį suberkite petražoles, įmaišykite jas į

mišinį. Į mišinį įmuškite kiaušinį, sudėkite kepintus svogūnus ir morkas, įberkite druskos, pabarstykite juodaisiais pipirais ir gerai išmaišykite. Keptuvėje augaliniame aliejuje apkepkite kotletus, prieš tai juos suformuokite vandenyje pamirkytomis rankomis.

Svarbu, kad kotletai būtų ne itin stori, kad galėtų iškepti viduje. Geriau kepti ant silpnos ir vidutinės ugnies iš abiejų pusių.

Как приготовить вкусные кабачковые котлеты. Любимый рецепт

Taip gausite sultingus kotletus. Juos galima kepti be mėsos, todėl jie gaunasi dietesni.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *