Kaip paruošti gardų naminį pyragą „Medovik”. Receptas per 30 minučių

„Medovik” – tai klasikinis rusiškas pyragas, išpopuliarėjęs dėl savo unikalaus skonio ir švelnios tekstūros. Šis saldus desertas gaminamas iš medaus plutos, tarp kurios yra švelnaus kremo sluoksniai, dažniausiai iš grietinės arba grietinėlės. Pyragas pasižymi unikaliu saldumo ir lengvo prieskonio deriniu, dėl kurio jis laikomas ne tik gardžiu, bet ir jaukiu skanėstu, puikiai tinkančiu šventiniams susitikimams ir namų šventėms.

Medaus pyrago istorija siekia rusų kulinariją, kurioje medus visada vaidino svarbų vaidmenį ne tik kaip maisto produktas, bet ir kaip klestėjimo bei džiaugsmo simbolis. Medus ir tešla šiame pyrage puikiai dera tarpusavyje, o dėl galimybės dėti įvairių įdarų, pavyzdžiui, riešutų, džiovintų vaisių ar kakavos, medaus pyragas yra universalus skanėstas, tinkantis bet kokiai šventei.

Medaus pyragaičių ingredientai:

  • Medus – 115 g;
  • kiaušiniai – 3 vnt;
  • cukraus – 75 g;
  • sviestas – 60 g;
  • kepimo soda – 5 g;
  • druskos – žiupsnelis;
  • miltų – 190 g.

Kremo ingredientai:

  • grietinė – 200 g;
  • grietinėlės 33 % – 400 g;
  • cukraus pudros – 60 g;
  • vanilinio cukraus – 10 g.

Medoviko paruošimas:

Sumaišykite medų ir sviestą puode ir virkite ant vidutinės ugnies, kol sviestas ištirps. Į mišinį persijokite kepimo sodą, išmaišykite ir toliau virkite.

Svarbu, kad mišinys neužvirtų, o karamelizuotųsi. Karamelizacijos procesą pastebėsite, kai dangtelis ant masės paviršiaus patamsės.

Tada nukelkite puodą nuo ugnies ir palikite mišinį atvėsti, retkarčiais pamaišydami. Kiaušinius išplakite mikseriu su druska ir cukrumi iki purios, tirštos masės.

Į kiaušinius supilkite karamelės masę, išplakite. Tada į masę persijokite dvi dalis miltų, atsargiais judesiais iš apačios į viršų išminkykite tešlą

. Ant

kepimo

skardos išklokite pergamentą, supilkite tešlą, išlyginkite ją per visą paviršių.

Kepkite plutą 180 laipsnių temperatūroje 10 minučių.

Biskvitą palikite atvėsti, tada pašalinkite nelygias dalis. Biskvitą padalykite į du pyragus, o tada kiekvieną padalykite į dvi dalis.

Kremui į grietinę persijokite cukraus pudrą

.

Svarbu, kad

grietinė

būtų atsakyta ir joje nebūtų skysčio

. Supilkite grietinę į grietinę, suberkite vanilinį cukrų ir palaipsniui didindami greitį plakite mikseriu.

Kiekviena plutelė aptepama kremu ir surenkamas Medovikas

.

Meduolio viršus ir šonai taip pat aptepami kremu, visas paviršius apibarstomas smulkintais sausainių trupiniais.

8-12 val. tortas paliekamas šaldytuve, kad įsigertų

.

Как приготовить вкусный домашний торт "Медовик". Рецепт за 30 минут

Taip gausite gardų naminį tortą Medovik bet kokiam renginiui.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *