Kepta vištiena yra vienas populiariausių ir universaliausių patiekalų pasaulyje. Jį lengva paruošti, jis pasižymi subtiliu skoniu ir aromatu, tinka su įvairiais garnyrais ir padažais
. Kepta vištiena gali būti ruošiama įvairiais būdais: keptuvėje, orkaitėje arba ant grotelių
.
Kiekvienas būdas suteikia mėsai savitą skonį ir tekstūrą.
Be to, yra daugybė marinatų ir prieskonių receptų, kurie keptą vištieną gali padaryti dar skanesnę ir aromatingesnę.
Papasakosime, kaip skaniai marinuoti ir kepti vištieną.
Ingredientai: 1:
- Vištiena – 1,2 kg;
- Svogūnas – 1 vnt;
- Rūkyta paprika – 2 šaukšteliai;
- kalendra – ½ šaukštelio;
- džiovintų česnakų – ½ šaukštelio;
- juodųjų pipirų – ½ šaukštelio;
- Augalinis aliejus – 3 šaukštai.
Padažo ingredientai:
- Sudedamosios dalys: pomidorų pasta – 2 valgomieji šaukštai;
- Cukrus – 1 valgomasis šaukštelis;
- baziliko – ryšulėlis;
- petražolių – ryšulėlis;
- Svogūnas – 1 vnt;
- Augalinis aliejus – 2 valg;
- Druska – ½ šaukštelio.
Kepto viščiuko paruošimas:
Vištieną sluoksniais išdėliokite ant gilaus dubens dugno, kiekvieną sluoksnį pasūdykite.
Sumaišykite papriką, kalendrą, sausą česnaką
ir
juoduosius pipirus ir užpilkite ant vištienos.
Į tą pačią vietą sudėkite svogūną, supilkite augalinį aliejų ir sumaišykite visus komponentus.
2-3 val.
palikite marinatą šaldytuve
.
Tada keptuvėje įkaitinkite 70 ml augalinio aliejaus, išimkite visus svogūnus iš vištienos
. Į keptuvę sudėkite marinuotą vištieną, kepkite be dangčio ant didelės ugnies. Kai vištiena paruduos, apverskite ją.
Tada uždengkite vištieną dangčiu ir troškinkite ant mažos ugnies 30-35 minutes. Kepimo metu kelis kartus apverskite gabalėlius.
Padažui į pomidorų masę įmaišykite smulkiai supjaustytą svogūną, augalinį aliejų, cukrų ir druską, susmulkintas petražoles ir bazilikus.
Pomidorų padažo derinys su kepta vištiena laikomas gana laimingu. Tokią vištieną galima patiekti su bulvėmis, salotomis, kruopomis ir makaronais.