Kaip cukinijos ruošiamos Turkijoje. Neįtikėtinai skanus ir paprastas receptas

Keptos cukinijos – skanus ir sveikas patiekalas, kuris gali puikiai papildyti bet kokį stalą. Jos gali būti ir savarankiškas patiekalas, ir garnyras prie mėsos ar žuvies.

Yra daugybė keptų cukinijų receptų

.

Priklausomai nuo pageidavimų, galite rinktis aštrius arba pikantiškus variantus, į kuriuos dedama įvairių prieskonių ir žolelių

. Keptose cukinijose gausu vitaminų ir mineralinių medžiagų, kurios išsaugomos dėl terminio apdorojimo. Jose yra vitaminų A, C, E, K, taip pat kalio, magnio, geležies ir kitų naudingų medžiagų.

Jei norite pradžiuginti save ir artimuosius skaniu ir sveiku patiekalu, pabandykite pasigaminti keptų cukinijų.

Ingredients:

  • cukinijos – 2 vnt;
  • kiaušiniai – 3 vnt;
  • kukurūzų krakmolas – valgomasis šaukštas;
  • grietinė – 2 valg. šaukštai;
  • druskos – ½ šaukštelio;
  • paprikos – ½ šaukštelio;
  • sūrio – 60 g;
  • pomidorai – 2 vnt;
  • džiovintų česnakų – ⅓ šaukštelio;
  • miltai.

Keptų cukinijų paruošimas:

Cukinijas perpjaukite pusiau skersai ir išilgai. Kiekvienoje pusėje padarykite gilius įpjovimus, į įpjovimus įberkite druskos.

Atskirai išplakite kiaušinius su kukurūzų krakmolu, grietine ir paprika. Panardinkite cukiniją į miltus, tada pamirkykite kiaušinių mišinyje

. Ištepkite pergamentą augaliniu aliejumi ir išdėliokite ant jo cukiniją plokščiąja puse žemyn. Kepkite cukinijas 25 min. 180 laipsnių temperatūroje

. Tuo pat metu plonais griežinėliais supjaustykite pomidorus ir sūrį. Sudėkite griežinėlius į cukinijų įpjovas, pakaitomis sūrį ir pomidorus.

Pabarstykite patiekalą džiovintais česnakais ir vėl pašaukite į orkaitę 5-7 minutėms

.

Как в Турции готовят кабачки. Невероятно вкусный и простой рецепт

Iškeptos cukinijos yra puikios. Tai geras variantas vakarienei arba pietums.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *