Kaimynai laukė eilėje, kad gautų receptą. Pyragai su originaliu mėsos įdaru: tokio dar niekada neragavote

Kaimuose pyragus dažnai kepdavo močiutės. Daugelis prisimins, kokie namuose kepti pyragai buvo mėgstamiausi. Tarsi kaimo atmosferoje tešla ir įdaras buvo daug skanesni nei mieste.

Tai

ypač pasakytina apie uogų pyragus, pavyzdžiui, su serbentais

. Ši uoga savaime yra naudinga, todėl jos būtinai reikia dėti į pyragus

.

Serbentuose yra daug vitaminų ir mineralų, pavyzdžiui, vitamino C, A, B, E, K, kalio, magnio, geležies, kalcio ir kitų. Šios medžiagos padeda stiprinti imuninę sistemą, gerina kraujotaką, mažina cholesterolio kiekį kraujyje, palaiko akių ir širdies ir kraujagyslių sistemos sveikatą.

Kepkime kartu pyragus su serbentais, mėsos įdaru ir riešutais

.

Tešlos ingredientai:

  • Šiltas vanduo – 200 ml;
  • šilto pieno – 200 ml;
  • cukraus – 25 g;
  • mielės – 11 g;
  • augalinis aliejus – 100 ml;
  • kiaušiniai – 2 vnt;
  • jogurtas – 110 g;
  • druskos – 10 g;
  • miltai – 800 g.

Įdarui skirti ingredientai:

  • Įdaras: serbentai – 40 g;
  • augalinis aliejus – 5 šaukštai;
  • svogūnas – 2 vnt;
  • maltos mėsos – 350 g;
  • riešutai – 3 šaukštai;
  • juodųjų pipirų – 1 šaukštelis;
  • druskos – 1 šaukštelis;
  • cinamono – 1 žiupsnelis.

Paplotėlių kepimas:

Į dubenį supilkite vandenį ir pieną, suberkite cukrų ir mieles, gerai išmaišykite. Į mielių skystį supilkite augalinį aliejų

. Kiaušinius padalykite į trynius ir baltymus, į mielių skystį supilkite tik baltymus.

Į mielių vandenį įberkite druskos, palaipsniui suberkite miltus ir užminkykite minkštą ir nelipnią tešlą

.

Palikite tešlą po celofanu 45 min.

Įdarui serbentus 5 min. palikite verdančiame vandenyje. Tuo tarpu kitam įdarui smulkiai supjaustykite svogūną ir keptuvėje su 5 šaukštais augalinio aliejaus apkepkite jį iki auksinės spalvos.

Į svogūną sudėkite maltą mėsą ir kepkite, kol pakeis spalvą. Į faršą suberkite kedro riešutus ir kartu kepkite 4-5 min.

Tada į faršą įberkite juodųjų pipirų, druskos ir cinamono ir išmaišykite.

Соседи выстроились в очередь за рецептом. Пирожки с оригинальной мясной начинкой: так вы ещё не готовили

Mėsytę su prieskoniais pakepiname 2 minutes, tada sudedame serbentus be vandens, išmaišome ir pakepiname dar porą minučių.

Kol faršas atvėsta, ant miltais pabarstyto stalo užminkome tešlą.

Tešlą padalijame į 8 dalis, suformuojame ritinėlius, paliekame juos 15 minučių pailsėti po celofanu.

Соседи выстроились в очередь за рецептом. Пирожки с оригинальной мясной начинкой: так вы ещё не готовили

Tada kiekvieną ritinėlį iškočiojame dideliu plonu sluoksniu, patepame augaliniu aliejumi

, ant patepto sluoksnio dedame antrą sluoksnį ir palaipsniui sudedame visus sluoksnius vieną ant kito. Storo sluoksnio kraštus sulenkite taip, kad susidarytų stačiakampis, ir susukite jį į ritinį.

Соседи выстроились в очередь за рецептом. Пирожки с оригинальной мясной начинкой: так вы ещё не готовили

Padalykite ritinį į dvi dalis ir 30 minučių padėkite į šaldiklį.

Соседи выстроились в очередь за рецептом. Пирожки с оригинальной мясной начинкой: так вы ещё не готовили

Tada kiekvieną ritinėlį padalykite į poros pirštų storio gabalėlius.

Соседи выстроились в очередь за рецептом. Пирожки с оригинальной мясной начинкой: так вы ещё не готовили

Tešlos gabalėlius iškočiokite į ovalo formos pyragėlius, į vidurį dėkite įdaro ir užspauskite.

Соседи выстроились в очередь за рецептом. Пирожки с оригинальной мясной начинкой: так вы ещё не готовили

Darome siaurus paplotėlius, kuriuos dedame ant kepimo skardos ir 10 minučių paliekame po rankšluosčiu.

Соседи выстроились в очередь за рецептом. Пирожки с оригинальной мясной начинкой: так вы ещё не готовили

Tada kiekvieną pyragą aptepame plaktais kiaušinių tryniais. Pyragėlius kepame 185 laipsnių temperatūroje 30-35 minutes.

Соседи выстроились в очередь за рецептом. Пирожки с оригинальной мясной начинкой: так вы ещё не готовили

Įdaras su malta mėsa ir serbentais taps vienu mėgstamiausių. Jis suteikia pyragėliams neįprasto sodraus skonio.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *