Gedlibžė – tai troškinta vištiena grietinės padaže, Kabardos virtuvės patiekalas. Pats žodis libzhe žmonėms reiškia troškinimą. Šis
nacionalinis patiekalas gana plačiai paplitęs tarp žmonių. Nors jis iš tiesų nėra unikalus. Faktas tas, kad, pavyzdžiui, Gruzijoje yra panašus patiekalas – čachochbili. Gedlibje ir Chakhokhbili skiriasi tuo, kad antrasis patiekalas gaminamas be pomidorų.
Netgi pačioje Kabardos virtuvėje yra Gedlibje analogas – tai Dzhed libje. Taip pat troškinta vištiena grietinės padaže. Paruoškime sau kabardietišką patiekalą namuose.
Ingredientai: 1:
- Vištienos šlaunelės – 3 vnt;
- vištienos šlaunelės – 3 vnt;
- svogūnas – 300 g;
- česnakas – 4 skiltelės;
- grietinė – 250 g;
- miltai – 2 šaukštai;
- vandens – 300 g;
- maltos paprikos – 1 šaukštelis;
- druskos – ½ šaukštelio.
Paruošimas:
Vištieną kruopščiai nuplaukite, nuimkite odą nuo šlaunelių ir kojų.
Keptuvėje augaliniame aliejuje apkepkite vištieną iš abiejų pusių, kol paruduos. Tame pačiame aliejuje apkepkite svogūną, prieš tai nukėlę vištieną nuo ugnies.

Į svogūnus sudėkite česnaką.
Į svogūnus supilkite grietinę ir vandenį, įberkite paprikos ir druskos
, išmaišykite.

Sudėkite vištieną į padažą, uždenkite dangčiu ir troškinkite 20 minučių ant silpnos ugnies.

Gedlibje galima patiekti su bet kokiu garnyru.

Pageidautina vištieną valgyti iš karto po kepimo.

Sveiki, aš esu Marija Kaktunova – receptų kūrėja, mėgstanti atrasti naujus skonius ir dalintis jais su kitais. Man maisto gaminimas yra ne tik kasdienybė, bet ir kūryba, leidžianti jungti tradicijas su naujais atradimais.
Savo receptus publikuoju tinklalapyje skonioguru.lt, kur dalinuosi idėjomis tiems, kurie ieško įkvėpimo virtuvėje – nuo paprastų kasdienių patiekalų iki ypatingoms progoms skirtų gardumynų. Man svarbu, kad mano receptai būtų aiškūs, praktiški ir kiekvienam pasiekiami, bet kartu suteiktų galimybę atrasti kažką naujo.

