Juos gaminu vietoj paplotėlių pusryčiams ar užkandžiams. Mano vyras juos pasiima į darbą, vaikai – į mokyklą: greiti blyneliai

Oladiye yra gana senas patiekalas, dažniausiai siejamas su rytų slavais. Tiesa ta, kad oladije yra blynų protėviai. Pirmieji blynai taip pat buvo maži ir stori, labiau panašūs į bulvytes. Vėliau, modernizavus maisto gaminimo įrankius, blynai tapo ploni ir ažūriniai

. Tačiau blynai išliko ir slavų kasdienybėje. Šis patiekalas priminė praeities tradicijas, perimtas iš pagonybės. Be to, kai buvo mažai miltų, blynus gaminti tapo pelningiau nei blynus

. Papasakosime, kaip galima pasigaminti blynus su daržovių įdaru.

Daržovių lietinių ingredientai:

  • Reikės: augalinio aliejaus – 3 valg;
  • Svogūnas – 1 vnt;
  • Morkos – 1 vnt;
  • kopūstai – 350 g;
  • Druska – šaukštelis;
  • Cukrus – 1/3 šaukštelio;
  • Kefyras – 350 ml;
  • Kiaušinis – 1 vnt;
  • Miltai – 250 g;
  • Soda – ½ šaukštelio;
  • Žaliasis svogūnas – 20 g.

Daržovių paplotėlių paruošimas:

Morkas sutarkuokite stambia tarka. Smulkiai ir plonai sutarkuokite kopūstus. Svogūnus sudėkite į keptuvę su augaliniu aliejumi, lengvai apkepkite, kol taps skaidrūs.

Į svogūnus sudėkite morkas ir kopūstus, įberkite pusę šaukšto druskos ir cukraus, troškinkite 10 minučių ant vidutinės ugnies. Kol faršas atvės, į kefyrą įmuškite kiaušinį, įberkite druskos ir išmaišykite.

Į kefyrą suberkite miltus ir sodą, užminkykite tirštą tešlą

.

Smulkiai supjaustykite žaliuosius svogūnus, sudėkite juos į tešlą kartu su atvėsusiais troškintais kopūstais, išmaišykite.

Keptuvėje su augaliniu aliejumi apkepkite paplotėlius iš abiejų pusių, kol paruduos

.

Готовлю вместо пирожков на завтрак или перекус. Муж берет на работу, дети в школу: быстрые оладушки

Apvertus bulvytes į antrą pusę, keptuvę geriau uždengti dangčiu.

Fritas galima dėti ant popierinio rankšluosčio, kad nubėgtų aliejaus perteklius.

Готовлю вместо пирожков на завтрак или перекус. Муж берет на работу, дети в школу: быстрые оладушки

Iškepusios bulvytės yra skanios daržovių bulvytės.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *