Oladiye yra gana senas patiekalas, dažniausiai siejamas su rytų slavais. Tiesa ta, kad oladije yra blynų protėviai. Pirmieji blynai taip pat buvo maži ir stori, labiau panašūs į bulvytes. Vėliau, modernizavus maisto gaminimo įrankius, blynai tapo ploni ir ažūriniai
. Tačiau blynai išliko ir slavų kasdienybėje. Šis patiekalas priminė praeities tradicijas, perimtas iš pagonybės. Be to, kai buvo mažai miltų, blynus gaminti tapo pelningiau nei blynus
. Papasakosime, kaip galima pasigaminti blynus su daržovių įdaru.
Daržovių lietinių ingredientai:
- Reikės: augalinio aliejaus – 3 valg;
- Svogūnas – 1 vnt;
- Morkos – 1 vnt;
- kopūstai – 350 g;
- Druska – šaukštelis;
- Cukrus – 1/3 šaukštelio;
- Kefyras – 350 ml;
- Kiaušinis – 1 vnt;
- Miltai – 250 g;
- Soda – ½ šaukštelio;
- Žaliasis svogūnas – 20 g.
Daržovių paplotėlių paruošimas:
Morkas sutarkuokite stambia tarka. Smulkiai ir plonai sutarkuokite kopūstus. Svogūnus sudėkite į keptuvę su augaliniu aliejumi, lengvai apkepkite, kol taps skaidrūs.
Į svogūnus sudėkite morkas ir kopūstus, įberkite pusę šaukšto druskos ir cukraus, troškinkite 10 minučių ant vidutinės ugnies. Kol faršas atvės, į kefyrą įmuškite kiaušinį, įberkite druskos ir išmaišykite.
Į kefyrą suberkite miltus ir sodą, užminkykite tirštą tešlą
.
Smulkiai supjaustykite žaliuosius svogūnus, sudėkite juos į tešlą kartu su atvėsusiais troškintais kopūstais, išmaišykite.
Keptuvėje su augaliniu aliejumi apkepkite paplotėlius iš abiejų pusių, kol paruduos
.

Apvertus bulvytes į antrą pusę, keptuvę geriau uždengti dangčiu.
Fritas galima dėti ant popierinio rankšluosčio, kad nubėgtų aliejaus perteklius.

Iškepusios bulvytės yra skanios daržovių bulvytės.

Sveiki, aš esu Marija Kaktunova – receptų kūrėja, mėgstanti atrasti naujus skonius ir dalintis jais su kitais. Man maisto gaminimas yra ne tik kasdienybė, bet ir kūryba, leidžianti jungti tradicijas su naujais atradimais.
Savo receptus publikuoju tinklalapyje skonioguru.lt, kur dalinuosi idėjomis tiems, kurie ieško įkvėpimo virtuvėje – nuo paprastų kasdienių patiekalų iki ypatingoms progoms skirtų gardumynų. Man svarbu, kad mano receptai būtų aiškūs, praktiški ir kiekvienam pasiekiami, bet kartu suteiktų galimybę atrasti kažką naujo.

