Jokio minkymo rankomis, jokio maigymo. Caro velykinis kuličas: niekas netiki, kad taip lengvai jį pagaminu

Kulichi – tai religinės paskirties kepiniai, susiję su Velykų švente. Paprastai šią šventę švenčia įvairių šalių krikščionys.

Italijoje kulichas yra Panettone – saldi duona su migdolų ir cukraus pluta. Ji kepama ne tik per Velykas, bet ir per Kalėdas

. Be Panettone, Italijoje yra Colomba. Ši kuličų rūšis skirta specialiai Velykų šventėms. Savo pavadinimą ji gavo dėl to, kad iškepta duona atrodo kaip balandis

. Papasakosime, kaip paruošti tradicinę kulichą namuose.

Kulich ingredientai:

  • Kiaušiniai – 4 vnt;
  • Pienas – 250 ml;
  • Sviestas – 125 g;
  • grietinė – 250 g;
  • Cukrus – 225 g;
  • Vanilinis cukrus – 2 šaukšteliai;
  • Druska – ½ šaukštelio;
  • Sausos mielės – 8 g;
  • Miltai – 700 g;
  • Sultenės – 150 g.

Glajaus ingredientai:

  • 1 kiaušinio baltymas;
  • cukraus pudros – 200 g;
  • citrinos sulčių – 1 šaukštelis.

Kulišo paruošimas:

Kiaušinius sumaišykite su pienu, supilkite į juos ištirpintą sviestą, sudėkite grietinę. Kruopščiai išmaišykite komponentus, supilkite klasikinį ir vanilinį cukrų, druską

. Į dubenį su miltais supilkite mieles, sumaišykite birius produktus. Į kiaušinių, grietinės ir pieno mišinį persijokite miltus ir mieles

. Užminkykite tirštą tešlą, įmaišykite nuplautas džiovintas rūgštynes

.

Išminkytą tešlą palikite po dangčiu ir rankšluosčiu 2,5 val.

Sumaišykite tešlą dubenyje ir vėl palikite po dangčiu valandai. Rankas patepkite augaliniu aliejumi ir ⅓ tešlos sudėkite į formeles.

Без замеса руками и возни. Царский кулич на Пасху: никто не верит, что я готовлю его так просто

Palikite tešlą formelėse 30 minučių, o tada kepkite 180 laipsnių temperatūroje 40 minučių.

Без замеса руками и возни. Царский кулич на Пасху: никто не верит, что я готовлю его так просто

Glajui išplakite kiaušinio baltymą su milteliniu cukrumi iki blizgesio

. Į glajų supilkite citrinos sultis ir toliau maišykite. Išimkite pyragėlius iš formų ir aptepkite glajumi.

Без замеса руками и возни. Царский кулич на Пасху: никто не верит, что я готовлю его так просто

Belieka pyragėlius apibarstyti specialiais įvairiaspalviais pabarstukais. Rezultatas – kvapnus ir subtilus kulišas visai šeimai.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *