Marinuoti kopūstai yra ne tik skanūs, bet ir kupini vitaminų bei maistinių medžiagų, todėl tapo neatsiejama daugelio pasaulio virtuvių dalimi. Išlaikydami traškią šviežių daržovių tekstūrą ir ryškų skonį, marinuoti kopūstai dėl fermentacijos proceso yra ypač maistingi, todėl tai tikra paspirtis sveikos mitybos mėgėjams.
Senovinė daržovių konservavimo tradicija turi ilgą istoriją, o kopūstų marinavimas yra viena seniausių žiemos maisto ruošimo formų. Šis būdas leidžia išsaugoti kopūstus net ir tais atvejais, kai šaltuoju metų laiku trūksta šviežių produktų.
Papasakosime, kaip greitai pasigaminti marinuotų kopūstų
.
Ingredientai: 1:
- Kopūstai – 2 kg;
- Morkos – 450 g;
- Česnakai – 3 skiltelės.
Marinato ingredientai:
- Vanduo – 500 ml;
- 9 % actas – 150 ml;
- augalinis aliejus – 150 ml;
- Cukrus – 100 g;
- Druska – 2 šaukštai;
- Juodieji pipirai – 10 žirnelių.
Marinuotų kopūstų paruošimas:
Morkas sutarkuokite smulkia tarka ir sumaišykite. Būtinai atsižvelkite į tai, kad kopūstų nereikia sutrinti
. Plonomis plokštelėmis supjaustykite česnako skilteles. Į didelį puodą išdėliokite stangrius kopūstus ir morkas. Pageidautina imti 6 litrų talpos indą
. Ant kopūstų sudėkite česnako skilteles. Į puodą supilkite vandenį, actą, augalinį aliejų, cukrų, druską ir juoduosius pipirus ir užvirinkite
. Gautu marinatu
užpilkite
kopūstus, sandariai uždenkite lėkšte ir užverskite. Taip kopūstus laikykite 24 valandas.
Tada kopūstus galite perkelti į stiklainius ir laikyti šaldytuve. Gausite greitai marinuotus kopūstus.