Sriuba yra senovinis patiekalas, atkeliavęs pas mus iš senų protėvių. Galima sakyti, kad sriubos buvo didžiulė revoliucija žmonijos patiekalų srityje. Anksčiau mėsa buvo tik kepama, be daržovių ir šakniavaisių. Ji buvo skani, bet ne maistinga ir nepraktiška, jei reikia pamaitinti didelę šeimą
. Išmokus mėsą virti kartu su daržovėmis ir šakniavaisiais, ji ėmė įgauti naujų skonių. Senovės žmonėms šis eksperimentas patiko. Tikriausiai todėl dabar turime daugybę skanių sriubų, tiek karštų, tiek šaltų.
Papasakosime, kaip paruošti paprastą vištienos sultinį
.
Vištienos sriubos ingredientai:
- Svogūnas – 1 vnt;
- Morkos – 1 vnt;
- Bulvės – 4 vnt;
- Vištienos sultinys – 2 litrai;
- Druska – 1 šaukštelis;
- Kiaušinis – 1 vnt;
- Miltai – 150 g.
Vištienos sriubos paruošimas:
Morkas sutarkuokite stambia trintuve. Porą minučių pakepinkite svogūnus ir morkas puodo dugne
. Bulves nulupkite ir supjaustykite nedideliais kubeliais. Sudėkite bulves į puode esančias minkštas daržoves
. Į daržoves supilkite sultinį ir virkite, kol užvirs. Tada sriubą virkite 10-15 minučių po dangčiu
. Atskirame dubenyje sumaišykite miltus ir kiaušinį, kad susidarytų koldūnai. Sudėkite koldūnus į sriubą ir virkite dar 3 minutes.

Išvirus sriubai, į ją taip pat galite įdėti žolelių – krapų ir žaliųjų svogūnų. Nepamirškite leisti sriubai 5 minutes išsivirti puode.

Sveiki, aš esu Marija Kaktunova – receptų kūrėja, mėgstanti atrasti naujus skonius ir dalintis jais su kitais. Man maisto gaminimas yra ne tik kasdienybė, bet ir kūryba, leidžianti jungti tradicijas su naujais atradimais.
Savo receptus publikuoju tinklalapyje skonioguru.lt, kur dalinuosi idėjomis tiems, kurie ieško įkvėpimo virtuvėje – nuo paprastų kasdienių patiekalų iki ypatingoms progoms skirtų gardumynų. Man svarbu, kad mano receptai būtų aiškūs, praktiški ir kiekvienam pasiekiami, bet kartu suteiktų galimybę atrasti kažką naujo.

