Guliašo sriuba yra sotus ir aromatingas patiekalas, turintis turtingą istoriją ir užimantis ypatingą vietą įvairių tautų, ypač vengrų ir Vidurio Europos, virtuvėse. Pagrindinis guliašo sriubos bruožas – tirštas ir sodrus skonis, todėl ji puikiai tinka pietų stalui, ypač šaltuoju metų laiku.
Guliašo sriubos gaminimas – tai paprastumas ir universalumas
.
Paprastai ji ruošiama iš mėsos sultinio, į kurį dedama įvairių ingredientų.
Guliašo sriuba yra puikus liaudies virtuvės pavyzdys, nes jos receptas gali skirtis priklausomai nuo regiono ir virėjo pageidavimų.
Vieni į ją deda įvairių šakniavaisių, kiti mieliau ją praturtina žolelėmis ir prieskoninėmis žolelėmis. Dėl to kiekvienoje šeimoje ji yra ypatinga ir unikali.
Ingredientai: – Kiaušiniai, kurie iškepti į sultinį, iškepti į sultinį, iškeptą į sultinį:
- Svogūnas – 1 vnt;
- augalinis aliejus – 2 valg;
- Morkos – 1 vnt;
- veršiena – 400 g;
- Paprika – 1 valgomasis šaukštas;
- Bulvės – 800 g;
- Druska – 1 šaukštelis;
- Juodųjų pipirų žirneliai – 2 vnt;
- pipiriniai žirneliai – 2 vnt;
- mairūnas – 1 šaukštelis;
- česnakas – 1/2 šaukštelio;
- lauro lapai – 1 vnt;
- Pomidorai – 1 vnt;
- Džiovinti krapai – 1 šaukštelis.
Guliašo sriubos paruošimas:
Supjaustykite svogūnus ir morkas mažais kubeliais. Į puodą supilkite augalinį aliejų ir pakepinkite iš pradžių svogūnus, tada morkas, kol suminkštės.
Mėsą supjaustykite mažais kubeliais ir sudėkite į puodą prie svogūnų ir morkų
.
Apkepkite mėsą ir daržoves, suberkite papriką ir kepkite dar 1 min.
Tada į puodą supilkite verdantį vandenį ir 35 min. troškinkite mėsą ir daržoves uždengę dangčiu. Nuluptas bulves supjaustykite mažais kubeliais ir sudėkite į sriubą
. Pasūdykite, įberkite juodųjų pipirų ir kvapiųjų pipirų, mairūno ir česnako. Supilkite į puodą verdantį vandenį, kol visos bulvės bus apsemtos. Virkite sriubą, kol bulvės išvirs
. Pomidorus perpjaukite pusiau ir sutarkuokite stambia tarka, palikdami nepažeistą odelę. Sudėkite tarkuotus pomidorus į sriubą kartu su krapais, išmaišykite ir virkite po dangčiu 5 minutes.

Gausite sotų patiekalą vietoj įprastų barščių ir rassolnik. Tai bus geras būdas paįvairinti pirmuosius pietų patiekalus.

Sveiki, aš esu Marija Kaktunova – receptų kūrėja, mėgstanti atrasti naujus skonius ir dalintis jais su kitais. Man maisto gaminimas yra ne tik kasdienybė, bet ir kūryba, leidžianti jungti tradicijas su naujais atradimais.
Savo receptus publikuoju tinklalapyje skonioguru.lt, kur dalinuosi idėjomis tiems, kurie ieško įkvėpimo virtuvėje – nuo paprastų kasdienių patiekalų iki ypatingoms progoms skirtų gardumynų. Man svarbu, kad mano receptai būtų aiškūs, praktiški ir kiekvienam pasiekiami, bet kartu suteiktų galimybę atrasti kažką naujo.

