Kepta vištienos filė yra ne tik skanus, bet ir sveikas patiekalas, kuris puikiai dera prie šiuolaikinės mitybos įvairovės. Jis tampa vis populiaresnis dėl savo paprastumo ruošiant, ingredientų prieinamumo ir patiekimo galimybių įvairovės. Kepimas leidžia išsaugoti visas naudingąsias vištienos filė savybes, todėl ji tampa minkšta, sultinga ir aromatinga
. Vištienos filė yra vienas universaliausių produktų, kuris tinka tiek kasdieniniams, tiek šventiniams patiekalams gaminti. Ją galima ruošti su įvairiais prieskoniais, daržovėmis, padažais ir marinatais, o tai atveria neribotas kulinarinio kūrybiškumo galimybes.
Priklausomai nuo pasirinktų priedų, kepta vištienos filė gali pakeisti savo skonį – nuo švelnaus ir lengvo iki sodraus ir aštraus.
Papasakosime, kaip skaniai iškepti vištienos filė orkaitėje.
Ingredientai: 1:
- Vištienos filė – 4 vnt;
- augalinis aliejus – 1 valgomasis šaukštas;
- Majonezas – 4 valg;
- krapai – 30 g;
- Sūris – 250 g;
- Konservuoti ananasai – 300 g;
- pomidorai – 1 vnt;
- Druska – ½ šaukštelio.
Keptos vištienos filė paruošimas:
Vištienos filė padalykite į dvi plonas dalis, perpjaukite ne iki galo. Apverskite filė vidine perpjauta puse į viršų, lengvai įmuškite plaktuku
. Mėsos paviršių pabarstykite mėgstamais prieskoniais ir patepkite augaliniu aliejumi. Uždenkite vištienos filė išilgai pjūvio ir palikite 15 minučių.
Tuo metu susmulkinkite krapus, sumaišykite juos su majonezu. Sūrį į majonezą sutarkuokite smulkia tarka
. Smulkiai supjaustykite konservuotus ananasus, sudėkite juos į majonezo padažą. Patį padažą užpilkite ant marinuotos vištienos dalies, uždenkite ją iš vidaus.


Kiekvieną filė įdėkite į atskirą pergamento lapą, susukite galus iš abiejų pusių, taip suformuodami popierinį laivelį su filė viduje.
Pomidorą supjaustykite apskritimais, uždėkite ant filė, pabarstykite sūriu
.


Kepkite filė 180 laipsnių temperatūroje 45 minutes.

Iškepusią filė išimkite iš pergamento. Šią iškeptą filė galite patiekti su bet kokiu garnyru: nuo grikių iki bulvių.

Sveiki, aš esu Marija Kaktunova – receptų kūrėja, mėgstanti atrasti naujus skonius ir dalintis jais su kitais. Man maisto gaminimas yra ne tik kasdienybė, bet ir kūryba, leidžianti jungti tradicijas su naujais atradimais.
Savo receptus publikuoju tinklalapyje skonioguru.lt, kur dalinuosi idėjomis tiems, kurie ieško įkvėpimo virtuvėje – nuo paprastų kasdienių patiekalų iki ypatingoms progoms skirtų gardumynų. Man svarbu, kad mano receptai būtų aiškūs, praktiški ir kiekvienam pasiekiami, bet kartu suteiktų galimybę atrasti kažką naujo.

