Jei norite kotletų, verta rinktis šį būdą. Patrauklių ir skanių kotletų receptas

Kotletai yra vienas populiariausių ir mėgstamiausių patiekalų daugelyje pasaulio šalių. Tai nedideli plokštainiai iš maltos mėsos arba daržovių, kepti keptuvėje, kol įgauna auksinę spalvą.

Yra daugybė kotletų receptų, kurie skiriasi ingredientų sudėtimi ir paruošimo būdu. Tačiau visi jie turi bendrą pagrindą: maltą mėsą, suformuotą kaip nedideli plokštainiai, kepami, kol iškepa.

Priklausomai nuo recepto, į kotletus dedama įvairių ingredientų: duonos, svogūnų, česnakų, žolelių, sūrio, grybų, daržovių. Tai leidžia paįvairinti patiekalo skonį ir padaryti jį įdomesnį.

Ingredients:

  • Maltos mėsos – 1 kg;
  • ruginės duonos – 100 g;
  • svogūnas – 1 vnt;
  • žalios bulvės – 1 vnt;
  • kiaušinis – 1 vnt;
  • druskos – 1 šaukštelis;
  • juodųjų pipirų – ⅓ šaukštelio;
  • mišrių pipirų – žiupsnelis;
  • raudonosios paprikos – ⅓ šaukštelio.

Kotletų paruošimas:

ruginę duoną užpilkite pienu ir palikite, kad išbrinktų. Tuo metu supjaustykite nedideliais gabalėliais svogūną ir nuluptas bulves, pertrinkite per mėsmalę

. Panašiai per mėsmalę pertrinkite išspaustą duoną, sumaišykite su malta mėsa, bulvėmis ir svogūnais

.

Į maltą mėsą įmuškite kiaušinį, įberkite druskos, pabarstykite maltų juodųjų pipirų, pipirų mišinio ir raudonosios paprikos.

Suformuokite kotletukus, apkepkite juos keptuvėje augaliniame aliejuje iš abiejų pusių. Tada į puodą įpilkite 100 ml vandens ir sudėkite kotletus. Uždenkite kotletus dangčiu ir 15 minučių virkite ant vidutinės ugnies.

Если котлеты, то только так. Рецепт аппетитных и вкусных котлет

Rezultatas – skanūs mėsos kotletai. Į keptuvę galite įdėti gabalėlį sviesto, kad garuojant būtų sultingesni.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *