Tai vienos mėgstamiausių mūsų šeimos salotų – jos būna ne tik skanios ir sotios, bet ir labai kvapnios, tokios apetitiškos.
Joms paruošti reikės šių ingredientų:
- kiaušinių, 2 vnt;
- vištienos kepenėlių, 190 g;
- morkų. 1 vnt;
- grybai, 6 vnt;
- žolelės: morkos, pievagrybiai, morkos, morkos, pievagrybiai, morkos, morkos, morkos, morkos;
- svogūnas, 1 vnt;
- augalinis aliejus ir majonezas, po 30 ml;
- druska, pipirai.
Kepimo procesas
Svogūnai supjaustomi mažais kubeliais, morkos sutarkuojamos stambia tarka
. Svogūnai pakepinami augaliniame aliejuje, tada sudedamos morkos ir viskas troškinama, kol bus paruošta.
Kiaušiniai išverdami, atvėsinami ir supjaustomi mažais gabalėliais.
Kepenys nuplaunamos, pašalinamas visas perteklius, sudedamos ant popierinių rankšluosčių ir tada supjaustomos mažais gabalėliais.
Kepenėles 10 min. pakepinti augaliniame aliejuje, kol bus paruoštos.
Žalumynus berti pagal skonį, smulkiai supjaustyti
. Pievagrybius taip pat supjaustyti gabaliukais ir pakepinti, kol bus paruošti.
Visus produktus atvėsinti ir sumaišyti.
Salotas
užpilti
grietine arba majonezu – pagal skonį, paragauti ir, jei reikia, pasūdyti. Nepamirškite įdėti aromatinių prieskonių.
Tokios sočios salotos puikiai dera su bet kokiais užkandžiais ir garnyru.