Itališki ledai: desertas su uogomis karštyje. Naminis receptas

Semifredo – tradicinis itališkas desertas, kuris yra ledų ir torto be kepimo mišinys. Jį sudaro žali kiaušiniai, cukrus, grietinėlė ir įvairūs priedai: riešutai, šokoladas, vaisiai, uogos ir kt. Desertas yra tirštos, bet minkštos tekstūros, panašios į ledus, ir gali būti patiekiamas kaip atskiras desertas arba su įvairiais padažais ir priedais.

Semifreddo paprastai ruošiamas iš anksto ir paliekamas šaldiklyje, kad sustingtų. Prieš patiekiant galima papuošti šviežiomis uogomis, riešutais arba šokolado drožlėmis.

Paruoškime Semifredo ledus savo rankomis.

Sudedamosios dalys: 1:

  • Varškės sūris – 250 g;
  • grietinėlės 33 % – 300 g;
  • Vanilės ekstraktas – 2 šaukšteliai;
  • cukraus pudros – 100 g;
  • šaldytos uogos – 150 g;
  • Pistacijos – 30 g.

Semifredo paruošimas:

Riešutus ne itin smulkiai sukapokite peiliu. Jei yra didelių uogų, jas taip pat geriau susmulkinti peiliu

. Į formą įdėkite pergamento, kad užšaldžius būtų lengviau išimti ledus. Į dubenį su šalta grietinėle sudėkite šaltą varškę, vanilės ekstraktą ir cukraus pudrą

, suplakite ingredientus mikseriu iki vientisos masės, sudėkite į masę uogas ir pistacijas ir išmaišykite. Supilkite masę į pergamentu išklotą formą, išlyginkite ir palikite šaldytuve 8 valandoms.

Итальянское мороженое: десерт с ягодами в жару. Домашний рецепт

Kai „Semifredo” sukietės, jį galima patiekti kaip desertą. Šie naminiai ledai yra daug skanesni už parduotuvinius.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *