Cukrinių sausainių pagrindas ir švelni grietinė su džiovintų slyvų gabalėliais – puikus skonio derinys.
Ruošiant reikės šių ingredientų:
–
cukrinių sausainių, 300 g;
– pieno, 100 g; –
graikinių riešutų, 150 g;
– cukraus pudros, 30 g;
– vanilinio
cukraus,
10 g;
– grietinės, 500 g; –
džiovintų slyvų, 200 g.
Prieš klojant sluoksnius mums reikia pienu pamirkyti sausainius – taip pyrago nereikės dėti mirkyti.
Jei turite senų džiovintų slyvų, užpilkite jas kelioms minutėms verdančiu vandeniu, tada vandenį nusunkite, šiek tiek nuspauskite ir supjaustykite gabaliukais. Jei džiovintos slyvos sultingos ir neišdžiūvusios, – supjaustykite jas gabaliukais
. Sumaišykite grietinę su cukraus pudra ir vaniliniu cukrumi ir išplakite iki purios masės.
Formuokite tortą lėkštėje arba formoje
. Sausainius pamirkykite piene ir dėkite pirmąjį sluoksnį.
Sausainius aptepkite kremu, apibarstykite smulkintais riešutais ir slyvų gabalėliais.
Vėl sausainiai, kremas, riešutų trupiniai ir slyvų gabalėliai
. Pakaitomis sluoksniais suformuokite visą tortą, šonus aptepkite kremu ir apibarstykite riešutais bei slyvomis
.