Išmokau visus savo draugus, kaip jį gaminti. Kulichas, kurį norėsite kepti ne tik per šventes: neįtikėtinai paprasta ir skanu.

„Kulichi” yra labai skanus saldus pyragas, be to, sezoninis. Įdomus faktas apie kuličius yra tai, kad jų ruošimas buvo tikras sakramentas

. Tikima, kad prieš Velykas būtina puikiai sutvarkyti namus. Visa šeima turi išsimaudyti, o švarųjį ketvirtadienį eiti į bažnyčią pašventinti druskos, vandens ir kulichų. Kulichai buvo kepami švarųjį ketvirtadienį arba šeštadienį

. Kepimui buvo naudojamos specialios formos iš alavo arba medžio. Šios formos buvo kiekvienoje šeimoje ir buvo paveldimos iš motinos dukrai

. Išsikepkime minkštus ir kvapnius kuličius patys.

Sudedamosios dalys: 1:

  • Šiltas pienas – 200 ml;
  • cukraus – 110 g;
  • mielės – 2 šaukštai;
  • kiaušiniai – 3 vnt;
  • kiaušinio baltymas – vnt;
  • sviesto – 150 g;
  • druskos – žiupsnelis;
  • vanilino – žiupsnelis;
  • džiovintos apelsinų žievelės – 1 šaukštelis;
  • galima sutarkuoti šviežią apelsino žievelę.
  • miltai – 600 g;
  • cukruotų vaisių – 100 g;
  • kiaušinio trynys – vnt.

Kuličių paruošimas:

Į dubenį su šiltu pienu supilti 10 g cukraus ir mieles, išmaišyti ir palikti 5 min. po maistine plėvele

. Į atskirą indą įmušti tris kiaušinius, sudėti baltymus ir cukrų, kelias minutes plakti iki purios baltos masės.

Gautą oparą

suplakti

plaktuvu ir į ją sudėti plaktus kiaušinius su cukrumi, išmaišyti. Supilkite masę į didesnį dubenį

. Ištirpinkite sviestą ir supilkite jį į opara ir plaktų kiaušinių masę, įberkite druskos, vanilės ir apelsino žievelės, išmaišykite. Į mišinį dalimis suberkite miltus ir suminkykite tirštą tešlą

. Tešlą laikykite šiltai po maistine plėvele, kol ji padvigubės. Išminkykite tešlą, sudėkite cukruotus vaisius ir išmaišykite.

Научила всех подруг так готовить. Кулич, который хочется выпекать не только на праздник: невероятно просто и вкусно

Palikite tešlą po maistine plėvele dar 20 minučių, tada dar kartą išminkykite. Padalykite tešlą į dvi lygias dalis ir kiekvieną jų sudėkite į kepimo formą.

Научила всех подруг так готовить. Кулич, который хочется выпекать не только на праздник: невероятно просто и вкусно

Pripildykite formą maždaug iki pusės.

Palikite tešlą formose po celofanu ir rankšluosčiu 20 minučių.

Tada aptepkite kukulaičių viršų kiaušinio trynio ir pieno mišiniu

. 30 minučių kepkite kukulaičius 180 laipsnių temperatūroje

.

Научила всех подруг так готовить. Кулич, который хочется выпекать не только на праздник: невероятно просто и вкусно

Научила всех подруг так готовить. Кулич, который хочется выпекать не только на праздник: невероятно просто и вкусно

Iškepus galima patikrinti mediniu iešmeliu. Jis turi išlįsti sausas.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *