Išbandę šį tepinį, nebenorėsite pirkti parduotuvėje pirktų užtepėlių.

Česnakų užtepėlė – tai ryškaus skonio užkandis, kurį mėgsta daugelis tautų. Ją labai lengva paruošti ir ji yra universali. Keletas visada po ranka esančių komponentų – ir jau paruošta kvapni pasta, kuri bet kuriam patiekalui suteiks pikantiškumo.

Ji puikiai tinka su bandelėmis, keptomis ar keptomis daržovėmis, mėsa, žuvimi, paukštiena. Ją galima tepti ant bet kokios duonos arba tiesiog patiekti dubenėliuose.

Paruošti reikės:

  • Česnakų rodyklės;
  • 1 šaukštelio druskos;
  • ½ šaukštelio juodųjų pipirų;
  • 1 arb. š. hopeli-suneli;
  • 50 ml augalinio aliejaus.

Širdeles reikia kruopščiai nuplauti ir susmulkinti. Tada perkelti į trintuvą ir sumalti į pastą. Druska, pipirai, įdėkite žolelių, augalinio aliejaus ir toliau malkite.

Paruoškite stiklainius, juos nuplaukite ir išdžiovinkite. Pripildykite juos užtepėle. Laikykite šaldytuve 3 mėnesius.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *