Česnakų užtepėlė – tai ryškaus skonio užkandis, kurį mėgsta daugelis tautų. Ją labai lengva paruošti ir ji yra universali. Keletas visada po ranka esančių komponentų – ir jau paruošta kvapni pasta, kuri bet kuriam patiekalui suteiks pikantiškumo.

Ji puikiai tinka su bandelėmis, keptomis ar keptomis daržovėmis, mėsa, žuvimi, paukštiena. Ją galima tepti ant bet kokios duonos arba tiesiog patiekti dubenėliuose.
Paruošti reikės:
- Česnakų rodyklės;
- 1 šaukštelio druskos;
- ½ šaukštelio juodųjų pipirų;
- 1 arb. š. hopeli-suneli;
- 50 ml augalinio aliejaus.

Širdeles reikia kruopščiai nuplauti ir susmulkinti. Tada perkelti į trintuvą ir sumalti į pastą. Druska, pipirai, įdėkite žolelių, augalinio aliejaus ir toliau malkite.

Paruoškite stiklainius, juos nuplaukite ir išdžiovinkite. Pripildykite juos užtepėle. Laikykite šaldytuve 3 mėnesius.

Sveiki, aš esu Marija Kaktunova – receptų kūrėja, mėgstanti atrasti naujus skonius ir dalintis jais su kitais. Man maisto gaminimas yra ne tik kasdienybė, bet ir kūryba, leidžianti jungti tradicijas su naujais atradimais.
Savo receptus publikuoju tinklalapyje skonioguru.lt, kur dalinuosi idėjomis tiems, kurie ieško įkvėpimo virtuvėje – nuo paprastų kasdienių patiekalų iki ypatingoms progoms skirtų gardumynų. Man svarbu, kad mano receptai būtų aiškūs, praktiški ir kiekvienam pasiekiami, bet kartu suteiktų galimybę atrasti kažką naujo.

