Iš paprastų produktų – nepamirštamas skonis. Vienos geriausių atostogų salotų

Kepenų salotos – skanus ir maistingas patiekalas, kuris gali būti puikus pasirinkimas šeimos pietums ar vakarienei. Jame dera švelni kepenų tekstūra ir turtingas daržovių skonis, todėl sukuriamas harmoningas skonių ir aromatų derinys.

Į kepenų salotų sudėtį įeina tokie ingredientai kaip jautienos arba vištienos kepenys

.

Priklausomai nuo pasirinkto kepimo būdo, kepenų salotos gali būti skirtingų skonio ir tekstūros atspalvių.

Kepenų salotos yra baltymų, geležies ir kitų svarbių maistinių medžiagų šaltinis, todėl tai sveikas ir subalansuotas patiekalas.

Sudedamosios dalys:

  • Vištienos kepenėlės – 400 g;
  • Pekino kopūstai – kokoso riešutas;
  • rūkytas sūris – 120 g;
  • raudonasis svogūnas – 1 vnt;
  • cukraus – 2 šaukšteliai;
  • druskos – 1 šaukštelis;
  • obuolių sidro acto – 6 šaukštai;
  • vandens – 100 g;
  • majonezas.

Salotų su kepenėlėmis paruošimas:

Supjaustykite raudonuosius svogūnus plunksnelėmis, marinuokite cukraus, druskos ir obuolių acto mišinyje. Svogūnus užpilkite vandeniu ir palikite 30 minučių.

Kepenis išvirkite, kol išvirs, supjaustykite nedideliais gabalėliais. Pekino kopūstus susmulkinkite, smulkiai sutarkuokite rūkytą sūrį

. Lėkštę patepkite majonezu, pirmiausia išdėliokite kopūstus. Ant kopūstų sluoksnio padarykite majonezo tinklelį, sudėkite sūrį.

Padarykite panašų tinklelį, sudėkite kepenėlių sluoksnį

.

Kepenų sluoksnį aptepkite majonezu, sudėkite iš marinato išspaustą svogūną

. Svogūnų sluoksnį vėl aptepkite majonezu, viršų apibarstykite likusiu rūkytu sūriu. Salotas galite papuošti žaliaisiais svogūnais.

Из простых продуктов - незабываемый вкус. Один из лучших праздничных салатов

Prieš patiekdami palikite salotas pusvalandį pastovėti.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *