Citrinomis įdaryti sausainiai yra išskirtinis ir aromatingas skanėstas, populiarus daugelyje pasaulio šalių. Unikalaus skonio
sausainiams
suteikia traški tešla ir švelnus saldžiarūgštis įdaras.
Citrinų įdaras sausainiams suteikia gaivaus ir gaivinančio skonio bei ryškaus citrusinių vaisių aromato
.
Jį galima pagaminti iš citrinos žievelės ir sulčių, cukraus ir tirštiklio, pavyzdžiui, krakmolo arba pektino.
Pasigaminkime skanių citrininių sausainių kartu.
Įdarui skirti ingredientai:
- Citrinų sultys;
- Cukrus – 100 g;
- Kiaušinis – 1 vnt;
- Krakmolas – 30 g;
- Vanduo – 100 ml;
- Sviestas – 20 g;
- Curcuma – žiupsnelis.
Tešlos ingredientai:
- Sudedamosios dalys: cukrus – 70 g;
- Kiaušinis – 1 vnt;
- augalinis aliejus – 70 g;
- Druska – žiupsnelis;
- Miltai – 200 g;
- kepimo milteliai – 1 šaukštelis;
- Citrinos žievelė.
Citrininių sausainių paruošimas:
Citrinų sultis su žievele, kiaušiniu ir krakmolu sumaišykite puode, kol ištirps gumuliukai. Supilkite vandenį, suberkite ciberžolę, išmaišykite ir virkite ant vidutinės ugnies, kol sutirštės
. Nukėlę nuo ugnies į citrinų mišinį sudėkite sviestą ir išmaišykite. Tešlai kiaušinius sumaišykite su cukrumi, druska, citrinos žievele ir augaliniu aliejumi
. Į mišinį dalimis suberkite miltus ir kepimo miltelius, rankomis užminkykite tešlą ir išminkykite ją į gumulą. Tešlą iškočiokite į ploną stačiakampį,
ne storesnį kaip 2-3 mm storio
sluoksnį
. Padalykite sluoksnį į 4 vienodus stačiakampius, ant kiekvieno sluoksnio išilgai dėkite įdarą.
Užspauskite įdarą sluoksnių viduje, užspausdami priešingus kiekvieno sluoksnio kraštus.
Dėkite sausainius ant pergamentu išklotos kepimo skardos ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje 20-25 minutes. Sausainius supjaustykite mažais gabalėliais.
Iškepusius sausainius galite pabarstyti cukraus pudra. Tai skanus desertas prie arbatos.