Įdomus derinys – cukinijos ir vištiena: geresnio recepto nerasite.

Troškintos cukinijos, vištiena grietinės padaže – puikus maistingas, bet kartu ir lengvas patiekalas. Jį galima patiekti ir pietums, ir vakarienei. Grietinė suteikia patiekalui minkštumo, lengvos rūgštelės, subtilios struktūros ir sujungia visus komponentus į vientisą masę. Po terminio apdorojimo viskas tampa minkšta, persmelkta vienas kito skonio. Duete su bulvių koše, ryžiais ar šviežia duona suteikia nepamirštamą valgymo malonumą.

Jums reikės:

  • Reikės: 400 g filė;
  • 700 g cukinijų;
  • 1 svogūno;
  • 2 pomidorų;
  • 1 šaukštelis paprikos;
  • 1 šaukštelis kalendros;
  • 1 šaukštelis Provanso žolelių;
  • 2 skiltelės česnako;
  • 40 g sviesto;
  • 3 šaukštai 20 % grietinės;
  • 40 g čederio sūrio;
  • petražolių šakelių;
  • 1 šaukštelis druskos.

Smulkiai supjaustykite svogūną ir pakepinkite keptuvėje su sviestu. Mėsą supjaustykite nedideliais gabalėliais ir sudėkite į svogūnus. Kepkite, kol paruduos. Pasūdykite, pagardinkite pipirais, įberkite paprikos, kalendros ir prieskoninių žolelių. Smulkiai supjaustykite pomidorus ir sudėkite juos į keptuvę. Uždenkite dangčiu ir troškinkite, kol pomidorai išleis sultis. Įdėkite tarkuoto česnako ir sviesto.

Cukiniją supjaustykite kubeliais arba plokštelėmis ir sudėkite į visus ingredientus. Palikite troškintis 5-7 minutes. Tada sudėkite grietinę, tarkuotą sūrį ir palikite troškintis dar 3-4 minutes.

Pageidautina patiekti apibarstytą šviežiomis žolelėmis. Gaunasi labai kvapnus ir skanus patiekalas. Tinka kiekvieną dieną ir šventėms.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *