Įdarytos paprikos yra visavertis ir sotus patiekalas, savo ryškiomis spalvomis ir įdarų įvairove traukiantis viso pasaulio gurmanus
. Šis kulinarinis kūrinys tapo neatsiejama daugelio kultūrų dalimi, o kiekviena jų prideda savų unikalių akcentų, todėl įdarytos paprikos yra išties universalus patiekalas.
Įdarytos paprikos atsirado įvairių tautų virtuvėje – nuo Viduržemio jūros regiono iki Lotynų Amerikos ir Rytų Europos, ir kiekviena kultūra į receptą įnešė kažką savo.
Paruoškime paprikas pagal paprastą ir skanų receptą
.
Ingredientai: 1:
- paprika – 16 vnt;
- maltos mėsos – 1,2 kg;
- žali ryžiai – 200 g;
- svogūnas – 400 g;
- morkos – 150 g;
- pomidorų pasta – 2 šaukštai;
- miltai – 1 valgomasis šaukštas;
- sviesto – 30 g;
- kepimo riebalų – 30 g;
- augalinis aliejus – 30 ml;
- druskos – ½ šaukštelio.
Įdarytų paprikų paruošimas:
Tuo metu smulkiai supjaustykite svogūną. Keptuvėje ištirpinkite kepimo riebalus, apkepkite 200 g svogūno, kol taps auksinės spalvos.
Į maltą mėsą sudėkite ryžius, pakepintą
svogūną
, druską, gerai išmaišykite
.
Išvalykite paprikų vidų, sudėkite į jas maltą mėsą su ryžiais ir svogūnais
. Kepimo formą ištepkite augaliniu aliejumi, sudėkite į ją paprikas.
Supilkite į paprikas 200 ml vandens, kepkite 180 laipsnių temperatūroje 25 min.
Likusį svogūną smulkiai
supjaustykite
, morkas sutarkuokite
.
Keptuvėje augaliniame ir sviesto aliejuje pirmiausia pakepinkite svogūną, tada sudėkite morkas
. Kol svogūnas ir morkos kepa, supjaustykite paprikų viršūnėles ir sudėkite į keptuvę. Atskiroje keptuvėje pakepinkite miltus
. Į svogūnus, morkas ir paprikas sudėkite pomidorų pastą, išmaišykite ir supilkite 200 ml vandens. Į miltus supilkite 200 ml šalto vandens, išmaišykite ir sutirštinkite
. Tada į miltus supilkite dar 200 ml vandens, išmaišykite plakikliu ir supilkite į pagrindinį svogūnų, morkų, paprikų ir pomidorų pastos padažą
. Padažą pasūdykite, papipirinkite ir supilkite į įdarytas paprikas
.
Kepkite paprikas dar 20 minučių 180 laipsnių temperatūroje.
Gauname gardžias aromatingas įdarytas paprikas tirštame padaže.
Tai puikus patiekalas net ir šventiniam stalui.