Įdarytos paprikos „nauju būdu”. Receptas be kepimo: paprastas, patrauklus ir skanus

Įdarytos paprikos yra klasikinis patiekalas, daugeliui pažįstamas iš vaikystės.

Pagrindinė šio patiekalo sudedamoji dalis – saldžiosios paprikos, kurios paprastai įdarytos malta mėsa, ryžiais, daržovėmis ar net grūdais, taip sukuriant harmoningą tekstūrų ir skonių derinį.

Šis patiekalas taip pat gerai išsilaiko, todėl jį patogu paruošti iš anksto ir pašildyti kitomis dienomis.

Paruoškime įdarytas paprikas be kepimo

Ingredientai: 1:

  • paprika – 12 vnt;
  • kopūstų lapai – 10 vnt;
  • maltos mėsos – 800 g;
  • lašiniai – 150 g;
  • ryžių – 100 g;
  • svogūnas – 1 vnt;
  • morkos – 1/2 vnt;
  • česnako – 2 skiltelės;
  • pomidorų pasta – 1 valgomasis šaukštas;
  • paprikos – 1 šaukštelis;
  • maltų juodųjų pipirų – 1/2 šaukštelio;
  • druskos – 1 šaukštelis.

Padažo ingredientai:

  • svogūnas – 1 vnt;
  • morkos – 1/2 vnt;
  • česnakas – 2 skiltelės;
  • pomidorų pasta – 2 valg;
  • karšto vandens – 2 litrai;
  • druskos – 2 šaukšteliai.

Įdarytų paprikų paruošimas:

Į maltą mėsą sudedame per mėsmalę pertrintus lašinius, smulkiai supjaustome svogūną ir morką, susmulkiname česnako skilteles, supilame ryžius.

Paprikas išvalome iš vidaus, išimame viską per viršų

. Kopūstus su pašalintomis

odelėmis

sudedame į celofaninį maišelį ir siunčiame į mikrobangų krosnelę 7 minutėms.

Фаршированный перец "по-новому". Рецепт без зажарки: просто, привлекательно и вкусно

Taip pat į faršą įdedame pomidorų pastos, maltų juodųjų pipirų ir druskos

. Padažui supjaustome ketvirčiais žiedų svogūną, smulkiai supjaustome morką, susmulkiname česnaką. Kruopščiai sumaišykite maltos mėsos ingredientus ir sudėkite juos į paruoštas paprikas

. Paprikas pastatykite į keptuvę faršu į viršų.

Фаршированный перец "по-новому". Рецепт без зажарки: просто, привлекательно и вкусно

Nuimkite viršutinius kopūstų lapus, vėl sudėkite juos į celofaninį maišelį ir siųskite į mikrobangų krosnelę dar 5 minutėms.

Kiekvieną lapą padalykite į dvi dalis, pašalinkite išgaubtąją dalį. Ant lapų sudėkite likusį faršą, suvyniokite juos į maišelį ir užlenkite lapus į vidų, kad faršo nesimatytų.

Фаршированный перец "по-новому". Рецепт без зажарки: просто, привлекательно и вкусно

Ant keptuvės dugno sudėkite padažui supjaustytas daržoves. Ant jų sudėkite įdarytus kopūstus, išdėliokite juos tarp įdarytų paprikų.

Фаршированный перец "по-новому". Рецепт без зажарки: просто, привлекательно и вкусно

Karštame vandenyje sumaišykite druską ir pomidorų pastą ir užpilkite ją ant paprikų ir įdarytų kopūstų. Ant didelės ugnies užvirinkite mišinį, o tada ant vidutinės ugnies virkite 40 minučių.

Фаршированный перец "по-новому". Рецепт без зажарки: просто, привлекательно и вкусно

Išvirus, įdarytus kopūstus ir įdarytas paprikas galite apibarstyti žolelėmis.

Фаршированный перец "по-новому". Рецепт без зажарки: просто, привлекательно и вкусно

Gausite skanų ir įvairų patiekalą, kuris patenkins visų šeimos narių pageidavimus.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *