Kunigaikščio pyragas su grietine – daugeliui žinomas ir mėgstamas saldumynas. Jis dažnai užima svarbiausią vietą festivaliuose, šeimos šventėse ir gimtadieniuose. Grietinė šiam desertui suteikia lengvumo ir lengvumo, todėl jis tampa ypač patrauklus. Toks tortas skiriasi ne tik skoniu, bet ir kepimo būdų bei įdaro variantų įvairove
. Grietinė pasižymi švelnia tekstūra ir rūgščiu skoniu, kuris puikiai dera su įvairiais sausainiais ir pyragais.
Torto su grietine gaminimas nereikalauja ypatingų kulinarinių įgūdžių, todėl yra prieinamas plačiajai auditorijai. Šį desertą galima pritaikyti pagal bet kokius pageidavimus: nuo pyragų pasirinkimo iki įvairių skonių ir įdarų.
Rezultatas – nepakartojamas skanėstas, kuris pradžiugins ir vaikus, ir suaugusiuosius.
Biskvito ingredientai:
- Kiaušiniai – 5 vnt;
- druskos – žiupsnelis;
- cukraus – 140 g;
- medaus – 100 g;
- miltai – 200 g;
- raugo – 12 g;
- augalinis aliejus – 40 ml.
Kremo ingredientai:
- grietinė – 600 g;
- virtas sutirštintas pienas – 500 g;
- riešutai – 200 g;
- džiovintos slyvos – 200 g;
- šokoladas – 80 g.
Pyrago „Herzog” paruošimas:
Kiaušinius sumaišykite su druska ir cukrumi, išplakite mikseriu iki vientisos sodrios masės. Į masę įpilkite medaus ir toliau plakite iki vientisos masės.
Į purią masę persijokite miltus ir kepimo miltelius, be mikserio išminkykite švelnią sausainių tešlą. Visą tešlą supilkite ant pergamentu išklotos 26 cm skersmens formos dugno
, kepkite biskvitą 180 laipsnių temperatūroje 35-30 min. ir palikite šiek tiek atvėsti. Išimkite biskvitą iš formos ir palikite visiškai atvėsti
. Įdarui iš anksto pamirkykite džiovintas slyvas ir smulkiai supjaustykite. Taip pat susmulkinkite graikinius riešutus. Sumaišykite grietinę su kondensuotu pienu ir plakite mikseriu, kol susidarys kreminė tekstūra.
Biskvitą padalykite į 3 dalis, viršuje esantį dangtelį galima nupjauti. Kiekvieną
paplotėlį
patepkite kremu ir apibarstykite riešutais bei džiovintomis slyvomis
. Sudėkite tortą iš paplotėlių su kremu ir įdaru. Torto viršų taip pat galima aptepti ištirpintu šokoladu.
Palikite tortą šaldytuve porai valandų. Gausite saldų įmirkytą tortą „Kunigaikštis” bet kokiai šventei.