„Grybai po kailiu”. Neįtikėtinai skanios salotos šventiniam stalui: be dešros ir sūrio

Salotos – bet kokio šventinio stalo svečias. Deja, daugeliui žmonių salotos asocijuojasi tik su šventėmis, todėl žmonės retai jas ruošia kasdien. Tačiau kasdienės salotos yra geras būdas paįvairinti savo valgiaraštį. Yra daugybė buitinių skanių salotų, pavyzdžiui, vinaigretė

. Žinoma, negalima visą laiką valgyti tik vinaigretę, ji greitai nusibosta. Tokiu atveju verta susirasti paprastų kasdienių salotų receptų ir juos kaitalioti savaitės dienomis.

Kasdienėms salotoms nebūtina pirkti brangių sūrių ir dešrų

.

Papasakosime, kaip pasigaminti paprastų salotų šventei ir kiekvienai dienai.

Salotų ingredientai:

  • Šampinjonai – 300 g;
  • Virtos bulvės – 3 vnt;
  • marinuoti agurkai – 3 vnt;
  • Kiaušinis – 3 vnt;
  • Virtos morkos – 3 vnt;
  • Virtas burokėlis – 1 vnt;
  • Majonezas;
  • Druska – žiupsnelis.

Salotų paruošimas:

Svogūnus supjaustykite smulkiais kubeliais ir pakepinkite keptuvėje augaliniame aliejuje. Pievagrybius supjaustykite plonais griežinėliais ir kepkite sausoje keptuvėje, kol išgaruos skystis

. Sudėkite pievagrybius prie svogūnų, pasūdykite ir kepkite, kol pievagrybiai taps auksinės spalvos. Nuluptas virtas bulves sutarkuokite stambia tarka, sudėkite į tešlos žiedą ir aptepkite majonezu.

Ant bulvių sluoksnio sudėkite keptus grybus

.

Kiekvieną sluoksnį aptepkite majonezo tinkleliu. Marinuotus agurkus supjaustykite mažais kubeliais ir sudėkite ant grybų sluoksnio

. Morkas ir virtus kiaušinius sutarkuokite stambia tarka. Ant agurkų sluoksnio dėkite kiaušinius, tada morkas

. Stambia tarka sutarkuokite virtus burokėlius, dėkite ant morkų sluoksnio, gausiai aptepkite majonezu. Jei norima, kiekvieną sluoksnį galima pasūdyti.

«Грибы под шубой». Невероятно вкусный салат на праздничный стол: без колбасы и сыра

Salotas galima papuošti spanguolėmis ir žalumynais.

«Грибы под шубой». Невероятно вкусный салат на праздничный стол: без колбасы и сыра

Iš paprastų produktų gausite skanių ir gražių salotų.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *