Kalėdinės salotos su vištiena ir granatais – tai ryškus ir maistingas patiekalas, kuriame dera vištienos filė švelnumas ir granatų
sėklų
saldumas
. Šios salotos ne tik puikios skonio, bet ir vizualiai: ryškios granatų sėklos suteikia joms šventišką išvaizdą, todėl jos puikiai tinka įvairioms šventėms, šeimos vakarienėms ar tiesiog kasdieniam maistui.
Vištiena yra garantuotas baltymų šaltinis, todėl salotos yra sotios ir sveikos, o granatai, savo ruožtu, yra turtingi vitaminų ir antioksidantų, suteikiančių šviežumo ir lengvumo. Derinamas su kitais ingredientais šis patiekalas tampa tikru kulinarijos šedevru, džiuginančiu akį ir gomurį.
Sudedamosios dalys:
- Vištienos krūtinėlė – 300 g;
- Konservuoti kukurūzai – 200 g;
- granatai – 1 vnt;
- graikiniai riešutai – 70 g;
- petražolių – 1 ryšulėlis;
- Majonezas.
Kalėdinių salotų paruošimas:
Vištienos krūtinėlę išverdame iki vištos paruošimo, tam tikslui mėsą 15-20 min. nuleidžiame į verdantį vandenį. Iš sultinio palaipsniui nugriebiame putas, o išvirus pasūdome.
Vištieną paliekame atvėsti sultinyje
.
Iš granatų pašaliname granatų sėklas, graikinius riešutus susmulkiname, vištienos krūtinėlę smulkiai supjaustome.
Salotinėje sumaišome vištienos krūtinėlę su granatų sėklomis, graikiniais riešutais ir konservuotais kukurūzais.
Į salotas suberkite petražoles, užpilkite majonezu ir gerai išmaišykite.
Salotų sūdyti nereikia, nes jose yra sūdytos vištienos krūtinėlės. Šios lengvos salotos bus geras užkandis per šventes.