Kalėdinės salotos su vištiena ir granatais – tai ryškus ir maistingas patiekalas, kuriame dera vištienos filė švelnumas ir granatų
sėklų
saldumas
. Šios salotos ne tik puikios skonio, bet ir vizualiai: ryškios granatų sėklos suteikia joms šventišką išvaizdą, todėl jos puikiai tinka įvairioms šventėms, šeimos vakarienėms ar tiesiog kasdieniam maistui.
Vištiena yra garantuotas baltymų šaltinis, todėl salotos yra sotios ir sveikos, o granatai, savo ruožtu, yra turtingi vitaminų ir antioksidantų, suteikiančių šviežumo ir lengvumo. Derinamas su kitais ingredientais šis patiekalas tampa tikru kulinarijos šedevru, džiuginančiu akį ir gomurį.
Sudedamosios dalys:
- Vištienos krūtinėlė – 300 g;
- Konservuoti kukurūzai – 200 g;
- granatai – 1 vnt;
- graikiniai riešutai – 70 g;
- petražolių – 1 ryšulėlis;
- Majonezas.
Kalėdinių salotų paruošimas:
Vištienos krūtinėlę išverdame iki vištos paruošimo, tam tikslui mėsą 15-20 min. nuleidžiame į verdantį vandenį. Iš sultinio palaipsniui nugriebiame putas, o išvirus pasūdome.
Vištieną paliekame atvėsti sultinyje
.
Iš granatų pašaliname granatų sėklas, graikinius riešutus susmulkiname, vištienos krūtinėlę smulkiai supjaustome.
Salotinėje sumaišome vištienos krūtinėlę su granatų sėklomis, graikiniais riešutais ir konservuotais kukurūzais.

Į salotas suberkite petražoles, užpilkite majonezu ir gerai išmaišykite.

Salotų sūdyti nereikia, nes jose yra sūdytos vištienos krūtinėlės. Šios lengvos salotos bus geras užkandis per šventes.

Sveiki, aš esu Marija Kaktunova – receptų kūrėja, mėgstanti atrasti naujus skonius ir dalintis jais su kitais. Man maisto gaminimas yra ne tik kasdienybė, bet ir kūryba, leidžianti jungti tradicijas su naujais atradimais.
Savo receptus publikuoju tinklalapyje skonioguru.lt, kur dalinuosi idėjomis tiems, kurie ieško įkvėpimo virtuvėje – nuo paprastų kasdienių patiekalų iki ypatingoms progoms skirtų gardumynų. Man svarbu, kad mano receptai būtų aiškūs, praktiški ir kiekvienam pasiekiami, bet kartu suteiktų galimybę atrasti kažką naujo.

