Sumuštiniai su užkandžiais yra universalus ir skanus patiekalas, kurio vieta ant stalo visame pasaulyje. Dėl paprasto paruošimo ir įdarų įvairovės jie puikiai tinka tiek kasdieniam maistui, tiek šventinėms progoms. Šie sumuštiniai leidžia kiekvienam sukurti savo unikalų skonių ir tekstūrų derinį
. Sumuštinių su užkandžiais istorija siekia gana senus laikus, kai paprasti ir sotūs patiekalai buvo patogus būdas užkandžiauti ilgų kelionių ar iškylų metu. Iš pradžių sumuštinius sudarė duona su įvairiais įdarais, tačiau laikui bėgant jų receptai tapo įvairesni ir išradingesni.
Sudedamosios dalys:
- Sudedamosios dalys: duona – 1 vnt;
- saldžioji paprika – 1 vnt;
- kumpio – 200 g;
- pomidorai – 1 vnt;
- mocarela – 150 g;
- petražolių – 15 g;
- juodųjų pipirų – 3 g;
- druskos – 3 g;
- majonezas – 100 g.
Padažo ingredientai:
- Kečupas – 80 g;
- majonezas – 100 g;
- garstyčių – 60 g;
- marinuotų agurkų – 3 vnt;
- saldžiosios paprikos – 3 g;
- džiovintų česnakų – 3 g;
- cukraus – 10 g.
Sumuštinių su užkandžiais paruošimas:
Duoną supjaustykite 5-7 mm storio riekelėmis, sudėkite ant kepimo skardos, išklotos pergamentu. Kočiotuvu išminkykite duonos riekelėse minkštimą, padarydami įdubimus.
Smulkiai supjaustykite papriką, nuluptą nuo vidaus, ir kumpį.
P
omidorą supjaustykite mažais kubeliais, sūrį sutarkuokite stambia tarka
. Viename dubenyje sumaišykite papriką, kumpį, pomidorą ir sūrį, tame pačiame dubenyje susmulkinkite petražoles.
Mišinį
pasūdykite, papipirinkite ir aptepkite majonezu, į duonos įdubimus sudėkite įdarą.
Sumuštinius kepkite 180 laipsnių temperatūroje 15 minučių.
Tuo tarpu paruoškite padažą: kečupą sumaišykite su garstyčiomis ir majonezu
. Susmulkinkite nedidelius marinuotus agurkėlius ir sudėkite į padažą. Į padažą supilkite saldžiąją papriką, džiovintus česnakus ir cukrų.
Rezultatas – skanus ir sotus užkandis didelei kompanijai. Šie sumuštiniai puikiai dera su padažu.