Moliūgų pyragas – tai ne tik desertas, bet ir tikras kulinarijos meno kūrinys, kuriame dera šilti rudens aromatai ir sodrus, turtingas skonis. Šis pyragas bus tikras atradimas saldumynų mėgėjams, taip pat tiems, kurie nori nustebinti savo artimuosius kuo nors neįprastu ir skaniu.
Vienas pagrindinių moliūgų pyrago bruožų – jo maistinė vertė ir ingredientų natūralumas. Moliūgas yra ne tik sodrios geltonos spalvos ir saldaus skonio, bet ir gausus vitaminų, mineralinių medžiagų ir skaidulinių medžiagų šaltinis.
Paruoškime paprastą ir greitą moliūgų pyragą
.
Biskvito ingredientai:
- Moliūgas – 200 g;
- karšto vandens – 20 ml;
- kiaušiniai – 3 vnt;
- cukraus – 100 g;
- vanilinio cukraus – 10 g;
- augalinis aliejus – 50 ml;
- miltai – 180 g;
- rauginimo medžiaga – 10 g.
Kremo ingredientai:
- grietinė – 400 g;
- cukraus pudros – 100 g.
Moliūgų torto paruošimas:
Moliūgą be odelės susmulkinkite panardinamuoju trintuvu iki tyrės. Į atskirą indą įmuškite kiaušinius, supilkite vanilinį ir klasikinį cukrų, supilkite karštą vandenį ir plakite plaktuvu iki baltumo.
Tada į masę supilkite augalinį aliejų, suberkite miltus ir kepimo miltelius, išminkykite tešlą
.
Į vientisą tešlą
supilkite
moliūgų tyrę ir išmaišykite
. Moliūgų tešlą
supilkite
į kepimo formą ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje pusvalandį. Kremui grietinę sumaišykite su cukraus pudra
. Paruoštą biskvitą padalykite į dvi dalis, vieną iš jų aptepkite ½ kremo.
Kremo sluoksnį uždenkite antruoju pyragu ir aptepkite viršų.
Palikite pyragą šaldytuve valandai, kad sustingtų, ir patiekite. Pyragą galite įvairiai papuošti, pavyzdžiui, apibarstyti viršų apelsinų žievelėmis.