Šis pyragas man ne kartą padėjo, kai svečiai netikėtai pasibeldė į mano duris. Jis ypač skanus vasarą, nes tuo metu abrikosai yra labai kvapnūs, sultingi ir saldūs.

Gaminimui imame šiuos ingredientus:
- Cukraus – 130 g; miltų – 230 g;
- 2 kiaušiniai; tiršta ryžinė (galima pakeisti rikota) – 250 g;
- raugas – 15 g; žiupsnelis druskos;
- Sviestas – 100 g; abrikosai – 10-12 vnt.
Pyragas ruošiamas taip:
Sumaišykite miltus, druską ir kepimo miltelius. Pageidautina miltus prieš tai persijoti.

Kiaušinius, cukrų ir minkštą sviestą sumaišyti mikseriu arba plaktuvu. Tada į juos įmaišykite rikotą arba ryžą. Plakite minutę.
Tada suberkite miltus su druska ir kepimo milteliais. Išmaišykite mentele. Formą (mano 30 x 20 cm) geriau išklokite pergamentu. Į ją sudėkite visą tešlą. Abrikosus perpjaukite į 2 dalis, kauliuką išmeskite. Abrikosus tvarkingai sudėkite ant tešlos išpjauta puse žemyn, vieną po kito.
Pyragą kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 35 minutes, tada išjunkite prietaisą ir palikite pyragą jame atvėsti apie 15 minučių. Šį pyragą galite papuošti cukraus pudra arba migdolų dribsniais.

Gaminkite su malonumu!

Sveiki, aš esu Marija Kaktunova – receptų kūrėja, mėgstanti atrasti naujus skonius ir dalintis jais su kitais. Man maisto gaminimas yra ne tik kasdienybė, bet ir kūryba, leidžianti jungti tradicijas su naujais atradimais.
Savo receptus publikuoju tinklalapyje skonioguru.lt, kur dalinuosi idėjomis tiems, kurie ieško įkvėpimo virtuvėje – nuo paprastų kasdienių patiekalų iki ypatingoms progoms skirtų gardumynų. Man svarbu, kad mano receptai būtų aiškūs, praktiški ir kiekvienam pasiekiami, bet kartu suteiktų galimybę atrasti kažką naujo.

