Marinuoti pomidorai yra tradicinis rusų virtuvės patiekalas, kuriam būdingas pikantiškas saldžiarūgštis skonis ir aštrus aromatas. Jie gali būti ruošiami įvairiais būdais: sterilizuojant arba nesterilizuojant, pridedant įvairių prieskonių ir pagardų
. Marinuoti pomidorai yra populiarus priedas prie įvairių patiekalų, pavyzdžiui, keptos mėsos, bulvių, taip pat gali būti savarankiškas užkandis. Dėl didelio rūgščių kiekio marinuoti pomidorai ilgai išsilaiko, todėl juos ypač patrauklu konservuoti namuose.
Sudedamosios dalys:
- Sudėtis: pomidorai – 750 g;
- Svogūnai – 1 vnt;
- aštrioji paprika – 1 vnt;
- Džiovinti krapai;
- Vanduo – 500 ml;
- Augalinis aliejus – 2 šaukštai;
- actas 9% – 2 valg. šaukštai;
- česnakas – 3 skiltelės;
- lauro lapai – 3 vnt;
- pipirų grūdelių – 15 vnt;
- kalendros sėklos – ½ šaukštelio;
- Druska – 1 valgomasis šaukštas;
- Cukrus – 2 valg. šaukštai.
Marinuotų pomidorų paruošimas:
Į puodą su vandeniu sudėkite krapus, česnaką, lauro lapus, pipirų grūdelius, kalendros sėklas. Supilkite actą ir augalinį aliejų, suberkite druską, cukrų ir užvirinkite
. Pomidorus supjaustykite mažais griežinėliais, svogūnus supjaustykite pusžiedžiais. Į stiklainį apačioje pasiųskite krapų, šiek tiek svogūnų ir česnakų, tada išdėliokite pomidorus.
Ant krapų, svogūnų, aštriosios paprikos ir česnakų
.
Marinatui užvirus, dar 2-3 min. paverdame. Tada iš marinato ištraukiame žalumynus ir siunčiame juos į stiklainio viršų
. Marinatą supilame į stiklainį kartu su virtais česnakais ir pipirų grūdeliais, uždarome dangteliu. Palikite stiklainį su pomidorais atvėsti, tada įdėkite jį į šaldytuvą vienai dienai.
Taip gausite greitai marinuotus pomidorus. Tai puikus bet kokių patiekalų konservavimo būdas.