Greičiausias pyragas pasaulyje. Nuostabus biskvitas, švelnus kremas ir blizgus glajus.

Pirmieji pyragai pasirodė senovės Romoje.

Viduramžiais pyragai buvo gaminami iš biskvito

,

sausainių

ir

sluoksniuotos

tešlos.

Jie buvo puošiami glajumi, kremu, vaisiais ir riešutais

. Renesanso laikotarpiu tortai tapo dar puošnesni. Juose imta naudoti egzotiškus ingredientus, pavyzdžiui, šokoladą, vanilę ir prieskonius.

XIX a. tortai tapo prieinami ne tik turtingiesiems, bet ir viduriniajai klasei. Atsirado naujų paprastesnių ir prieinamesnių tortų receptų. Papasakosime, kaip galite greitai ir lengvai paruošti tortą.

Biskvitinio pyrago ingredientai:

  • Kiaušiniai – 5 vnt;
  • kiaušinių baltymai – 2 vnt;
  • druskos – žiupsnelis;
  • cukraus – 210 g;
  • miltai – 180 g;
  • raugas;
  • krakmolo – 50 g;
  • augalinis aliejus – 80 ml.

Kremo ingredientai:

  • cukrus – 100 g;
  • vanilinas;
  • kiaušinių tryniai – 2 vnt;
  • krakmolo – 3 šaukštai;
  • pieno – 600 ml;
  • sviestas – 180 g.

Pyrago paruošimas:

Išplakite kiaušinius su baltymais, druska ir išplakite iki purių baltų putų.

Į kiaušinių masę palaipsniui persijokite miltus ir kepimo miltelius, supilkite krakmolą ir išminkykite šiek tiek skystą tešlą

.

Į tešlą supilkite augalinį aliejų ir toliau minkykite

. Tešlą supilkite į pergamentu išklotą kepimo skardą.

Самый быстрый торт в мире. Чудесный бисквит, нежный крем и глянцевая глазурь

Kepkite sausainius 170 laipsnių temperatūroje 25 minutes.

Самый быстрый торт в мире. Чудесный бисквит, нежный крем и глянцевая глазурь

Kremui puode sumaišykite trynius su cukrumi ir vanile. Į mišinį suberkite krakmolą, supilkite pieną ir dar kartą išmaišykite.

Nuolat maišydami virkite mišinį ant silpnos ugnies, kol sutirštės. Užvirus, 30 sekundžių pavirkite kremą ir nukelkite nuo ugnies.

Perpilkite kremą į dubenį, uždenkite maistine plėvele ir palikite atvėsti. Tuo tarpu biskvitą padalykite į du plonus pyragėlius, perpjaukite skersai į 4 pyragėlius.

Самый быстрый торт в мире. Чудесный бисквит, нежный крем и глянцевая глазурь

Maišytuvu iki baltumo išsukite sviestą, palaipsniui į jį įmaišykite kremo pagrindą. Kiekvieną pyragą pamirkykite piene, aptepkite kremu ir surinkite

tortą. Torto viršų ir sieneles aptepkite kremu

.

Самый быстрый торт в мире. Чудесный бисквит, нежный крем и глянцевая глазурь

Palikite tortą šaldytuve valandai.

Самый быстрый торт в мире. Чудесный бисквит, нежный крем и глянцевая глазурь

Šokoladinį glajų tortui galite pasigaminti mikrobangų krosnelėje ištirpindami šokoladą ir sviestą. Taip išgausite minkštą, įmirkusį, orui laidų tortą.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *