Greičiau ir skaniau nei kotletai. Įdaryti mėsos lizdai: tai vakarienė, nuo kurios negalėsite atsiplėšti.

Mėsos lizdai su grybais – skanus ir sotus patiekalas, išpopuliarėjęs dėl originalaus pateikimo ir įvairių ingredientų derinio. Šis kulinarinis kūrinys yra ryškus rusų virtuvės pavyzdys, galintis nustebinti svečius ir papuošti bet kokį šventinį stalą.

Mėsos lizdų istorija įsišaknijusi namų virtuvės tradicijose, kur kiekvienas patiekalas buvo kuriamas su meile ir prasmingai derinant skonius bei tekstūras. Paprastai jie gaminami iš maltos mėsos, kuri naudojama kaip pagrindinis ingredientas, o grybų įdaras suteikia patiekalui rafinuotą ir sodrų skonį.

Priklausomai nuo pageidavimų ir regiono, mėsos lizdai gali būti papildyti įvairiais įdarais, pavyzdžiui, svogūnais, žolelėmis, sūriu ar net daržovėmis.

Sudedamosios dalys: 1:

  • Sudėtis: malta mėsa – 450 g;
  • svogūnai – 150 g;
  • Kiaušinis – 1 vnt;
  • Druska – 1,5 šaukštelio;
  • Juodųjų pipirų – žiupsnelis.

Padažo ingredientai:

  • Svogūnai – 100 g;
  • grybai – 150 g;
  • grietinė – 2 šaukštai;
  • Aliejus – 4 šaukštai;
  • Druska – ½ šaukštelio;
  • Sūris – 50 g.

Mėsos lizdų su grybais paruošimas:

Svogūną smulkiai supjaustykite, kartu su kiaušiniu sudėkite į maltą mėsą, įberkite druskos, pipirų ir išmaišykite. Padažui grybus nulupkite, apkepkite keptuvėje su augaliniu aliejumi

, svogūną supjaustykite pusžiedžiais, iš grybų išgaravus drėgmei, sudėkite į keptuvę. Apkepkite svogūnus ir grybus, tada sudėkite grietinę, druską ir išmaišykite.

Kepimo skardoje suformuokite nedideles ertmes maltos mėsos gabalėliuose. Į šias ertmes sudėkite faršą.

Быстрее и вкуснее котлет. Мясные гнезда с начинкой: от этого ужина не оторваться

Kepkite lizdus 180 laipsnių orkaitėje 15-20 min.

Tuo metu sutarkuokite sūrį

.

Apibarstykite lizdus sūriu ir vėl porai minučių pašaukite į orkaitę.

Быстрее и вкуснее котлет. Мясные гнезда с начинкой: от этого ужина не оторваться

Gauti paprasti mėsos lizdai su grybų įdaru. Šis patiekalas puikiai tinka vakarienei. Lizdus galite patiekti su bet kokiu garnyru.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *