Gražios šventinės salotos, vertos papuošti stalą

Jei mėgstate silkę po kailiu, bet norite kažko naujo, pakeiskite silkę skumbre. Pasirodys skanios, sočios salotos, vertos užimti vietą ant šventinio stalo.

Jos paruošiamos paprastai:

  • 500 g burokėlių;
  • 2 rūkytos skumbrės filė;
  • 4 kiaušiniai;
  • 200 g morkų;
  • 400 g bulvių;
  • 150 g majonezo.

Išvirkite bulves su lupenomis, nepamiršdami pasūdyti vandens. Atvėsinkite, nulupkite ir sutarkuokite stambia tarka. Įpilkite šiek tiek majonezo ir išmaišykite. Paimkite lėkštę ir ant jos lygiu sluoksniu išdėliokite bulves.

Vieną skumbrės dalį supjaustykite smulkiai, kitą – stambiai. Ant bulvių sluoksnio dėkite supjaustytąją. Ant viršaus – plonai supjaustytą raudonąjį svogūną. Šį sluoksnį papuoškite majonezo tinkleliu.

Išvirkite morkas ir jas sutarkuokite. Išklokite naują sluoksnį ir uždenkite majonezo tinkleliu. Burokėlius taip pat reikėtų išvirti ir sutarkuoti. Išklokite dar vieną sluoksnį. Užbaigti patiekalą su virtais tarkuotais kiaušiniais. Norint papuošti, salotų centre reikia išdėlioti antrąją skumbrės eglutės dalį. Viskas, patiekalas paruoštas papuošti stalą ir nustebinti svečius savo ryškiu skoniu.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *