Ryškios, šventiškos salotos bus tikras šventinio stalo akcentas.

Joms paruošti reikės:
- Reikės: 2 bulvių;
- 2 morkų;
- 2 valgomųjų šaukštų graikinių riešutų;
- 50 g kietojo sūrio;
- 200 g kumpio;
- 4 kiaušiniai;
- krapai;
- 350 g alyvuogių;
- 1 pomidoras;
- druska;
- majonezas.
Kepkite supjaustytas bulves, kol paruduos. Paimkite 18 cm skersmens formą salotoms formuoti. Ant dugno išdėliokite bulves. Tada išvirkite morkas, jas sutarkuokite. Į jas suberkite tarkuotą sūrį ir smulkintus graikinius riešutus. Viską užpilkite 2 valgomaisiais šaukštais majonezo ir išmaišykite. Viską sudėti į antrąjį sluoksnį.


Supjaustykite kumpį plonais šiaudeliais ir uždėkite ant viršaus. Padarykite majonezo tinklelį. Sutarkuokite kiaušinio baltymą ir išdėliokite kaip naują sluoksnį. Pagardinkite druska ir uždenkite majonezo tinkleliu. Dabar supjaustykite trynius ir taip pat sudėkite ant salotų. Tai paskutinis sluoksnis. Dėkite gaminį į šaldytuvą. Jam reikia maždaug valandos, kad įsigertų.

Nuimkite formos šonus, papuoškite salotas alyvuogėmis iš šonų. Ant viršaus pabarstykite krapų. Supjaustykite pomidorą ir gražiai išdėliokite. Patiekalas paruoštas papuošti stalą ir džiuginti svečius skoniu.


Sveiki, aš esu Marija Kaktunova – receptų kūrėja, mėgstanti atrasti naujus skonius ir dalintis jais su kitais. Man maisto gaminimas yra ne tik kasdienybė, bet ir kūryba, leidžianti jungti tradicijas su naujais atradimais.
Savo receptus publikuoju tinklalapyje skonioguru.lt, kur dalinuosi idėjomis tiems, kurie ieško įkvėpimo virtuvėje – nuo paprastų kasdienių patiekalų iki ypatingoms progoms skirtų gardumynų. Man svarbu, kad mano receptai būtų aiškūs, praktiški ir kiekvienam pasiekiami, bet kartu suteiktų galimybę atrasti kažką naujo.

